Nieuws

Actiedag op het PCC

ARCHIEF: Woensdag 20 april 2011 HEILOO - Schoenen poetsen, autoÂ’s wassen, snelschaken, een pelgrimstocht naar Heiloo, een high heels run of voor het goede doel je hoofd laten kaal scheren. Het gebeurt allemaal op de jaarlijkse PCC-Actiedag op vrijdag 22 april aanstaande.

De leerlingen van de verschillende vestigingen van het Petrus Canisius College zamelen jaarlijks wel zoÂ’n 25.000 euro in voor het goede doel van hun keuze, door zich op de actiedag voor allerlei activiteiten te laten sponsoren.

Slaapzalen
De leerlingenraden kiezen steeds voor vijf jaar een bestemming voor het geld en sinds 2010 is dat de Mundindi School in Tanzania. Daar is de afstand tussen school en huis te groot om dagelijks heen en weer te reizen, dus slapen de leerlingen in hun klaslokalen. De leerlingen van het PCC zamelen geld in om in ieder geval fatsoenlijke slaapzalen voor hun leeftijdgenootjes te bouwen en Wilde Ganzen verdubbeld de inleg van de leerlingen.

Haar eraf
De traditionele volleybalmarathon van PCC Het Lyceum werd om organisatorische redenen al in februari gespeeld en daarmee belandde de eerste 4000 euro in kas. Vrijdag 22 april gaan de leerlingen van vwo-Xtra snelschaken, een workshop dansen volgen, recordpogingen verbeteren en een tweedejaars leerling is zelfs bereid om tegen een flinke vergoeding zijn haar af te scheren.

Hoge hakken
Ook op de andere vestigingen zitten de leerlingen bepaald niet stil: de onderbouw van PCC Oosterhout gaat ‘op pelgrimstocht’ naar de Abij in Egmond, de leerlingen van PCC Heiloo verbreken allerlei records of doen mee aan een ‘high heels run’, op PCC Bergen gaan ze rennen of deelnemen aan een voetvaltoernooi en op PCC Fabritius wordt veel gerend, getekend en records gebroken.

Record
De leerlingen hopen ook in financieel opzicht hun eigen record te breken, zodat de Mundindi school snel de benodigde slaapzalen kan bouwen.

Woensdag 20 april 2011 − bron: PCC

2016-06-08 Scholieren zamelen tienduizenden euro's in voor Colombiaanse school
2015-05-27 PCC Heiloo prolongeert titel Alkmaarse Scholen Kampioenschappen
2015-04-19 'Verdubbeling aantal deelnemers PCC Maalwater Run & Walk'
2015-03-19 PCC-leerlingen klas 2A getrakteerd
2015-03-17 Maalwater Run en Walk op zondag 19 april
2015-03-14 'Waanzin en gekte in Heiloo' Het Groot Heiloo Dictee
2015-01-16 PCC Heiloo op Snowcamp
2014-12-23 PCCMaalwaterRun&Walk weer op het Stationsplein
2014-10-14 De school van de toekomst

Meer nieuws met pcc


Bron: Bea Jansen
bron: Bea Jansen
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn