Nieuws

Geen vergunning voor motorcross

ARCHIEF: Dinsdag 3 mei 2011 HEILOO - De crossers van Motorclub Wijdewormer willen eind mei een benefietcross in Heiloo organiseren. De gemeente geeft hiervoor echter geen toestemming en de club overweegt de rechter in te schakelen.

Motorclub Wijdewormer (MCWW) wil samen met Motorcross4kika het benefiet motorcross evenement organiseren, waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan Kika (kinderen kankervrij). Voor het initiatief heeft agrariër G. Meijer zijn land, aan de rand van de gemeente Heiloo, belangeloos beschikbaar gesteld.

Geen vergunning
De gemeente vindt dat dit evenement niet past bij het karakter van het dorp met zijn groene uitstraling en heeft de vergunning geweigerd. "In de APV van Heiloo staat dat er geen motorcross georganiseerd mag worden op terreinen in Heiloo", meldt de gemeente. "Los van de waardering voor de ondersteuning van goede doelen, wil de gemeente Heiloo niet dat er gecrost wordt."

Bezwaar
In april is een hoorzitting gehouden door de Commissie voor Bezwaarschriften, waar vertegenwoordigers van MCWW kans hadden hun bezwaarschrift te beargumenteren. Ook de gemeente kon hier haar zienswijze verdedigen. De commissie voor bezwaarschriften meent dat de gemeente Heiloo niet voldoende onderbouwd heeft waarom het terrein niet voor motorcross bestemd kan worden.

Natuur
De gemeente Heiloo vindt dat zij dat wel heeft gedaan. Zij ziet geen reden om dit of een ander terrein tijdelijk aan te wijzen: "Het uitgangspunt van de APV is immers: geen terreinen beschikbaar stellen voor de motorcross. Dit is onder andere zo om natuur- en milieuredenen; er broeden nu vogels in de weilanden."

Rechter
De club beraadt zich momenteel, in samenspraak met Motorcross4kika, de landeigenaar en de landelijke motorsportbond KNMV op een mogelijke gang naar de bestuursrechter in Alkmaar om alsnog een vergunning af te dwingen voor het evenement.

Dinsdag 3 mei 2011 − bron: Motorclub Wijdewormer

2023-02-27 Motorrijder gewond bij ongeval
2022-07-08 Snoeiwerkzaamheden en rioolinspectie Stationsweg
2021-11-29 Motoragent aangereden
2021-11-29 Botsing tussen motoragent en bestuurder
2021-09-13 Motorclub Companeros moet uit clubhuis Heiloo vertrekken
2021-07-16 Start herinrichting Vennewatersweg verschoven naar zomer 2022
2020-12-15 Hells Angels en No Surrender opnieuw verboden
2020-06-24 Clubhuis motorclub in Heiloo blijft dicht.
2020-03-12 Geplunderde auto’s, ontplofte motor en Saharazand weerhouden Rangers niet van geslaagde sponsorrit naar Gambia

Meer nieuws met motor


Bron: GGZ NHN
bron: GGZ NHN
Bron: 112INWF
bron: 112INWF
Bron: Melanie A.D. During
bron: Melanie A.D. During
Bron: ALiDA
bron: ALiDA