Nieuws

Zwembad houdt gemoederen bezig

ARCHIEF: Woensdag 11 mei 2011 HEILOO - "In plaats van puffend op de fiets verkoeling te zoeken aan het strand, was ons eigen Baafje een prima optie geweest", verzucht gemeenteraadslid Ko Hemminga. Ondertussen zoeken vrienden van het Baafje naar alternatieve toepassingen.

PvdA raadslid Hemminga denkt na opnieuw een zonovergoten dag terug aan de raadvergadering op 4 april jongstleden. Hierin kwam het voorstel aan de orde het zwemseizoen te verkorten. Het voorstel het zwembad per 1 juni open te stellen en zo het zwemseizoen van 4 tot 3 maanden te bekorten.

Flexibel
"Er zijn door de PvdA diverse vragen over de onderbouwing gesteld en wij vonden de beantwoording door de wethouder onvoldoende. Veel woorden maar weinig echte antwoorden", aldus Hemminga. "Ik heb gepleit om flexibel bij mooi weer met de start van het zwemseizoen om te gaan. Blijkbaar had ik last van enig Erwin Krol voorgevoel." Uiteindelijk hebben de alleen de PvdA en de NCPN tegen het voorstel gestemd.

"Juist nu hadden wij optimaal rendement kunnen halen uit de investering van ruim € 285.000 uit 2008 bestaande uit € 230.000 aan zonnecollectoren en € 55.000 voor de afdekking van het instructiebad", meent Hemminga. "Het gemiddelde van 45.000 bezoekers per jaar over de laatste 6 jaar hadden wij dan wellicht dit jaar kunnen overtreffen. Jammer dat het zo is gelopen en nu maar hopen dat 2011 niet het mooiste voorjaar van de eeuw blijkt te zijn."

Actiegroep
De pas opgerichte actiegroep Vrienden van het Baafje zit niet bij de pakken neer: "Iedereen was het erover eens dat, eenmaal verdwenen, een dergelijk zwembad niet meer terugkomt en het biedt oud en jong volop plezier in de zomer. In het rijtje van de Openbare Bibliotheek, de IJsbaan hoort ook het zwembad het Baafje."

Men inventariseert en onderzoekt nieuwe ideeën: "We kijken naar de activiteiten van de zwembaden in de omgeving en daar zijn bruikbare ideeën te vinden zoals demonstraties, disco, openlucht film, concerten, ontbijtzwemmen en nog veel meer. Ook sponsoring is een goede mogelijkheid."

De actiegroep ontvangt in dit stadium ook graag suggesties van inwoners en ondernemers, zwemmers en niet-zwemmers, op e-mailadres vrienden@hetbaafje.nl

Woensdag 11 mei 2011 − bron: Heiloo-Online

2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?

Meer nieuws met zwembad


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens