Nieuws

Spanning voor HSV - De Foresters

ARCHIEF: Zaterdag 14 mei 2011 HEILOO - Morgenmiddag spelen HSV en De Foresters de laatste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar op sportpark Het Maalwater. Winst of verlies kan grote gevolgen hebben voor de voetbalverenigingen: de verliezer degradeert direct.

Een half uur voordat Ajax en FC Twente aftrappen in de ArenA, nemen HSV en De Foresters het tegen elkaar op. En dit keer is het niet zomaar een derby. Beide ploegen staan er beroerd voor in de zondag tweede klasse. Michel Engelsman, voorzitter van HSV, is nerveus: ,,Het gaat weliswaar om degradatie, maar dat betekent dat er echt iets op het spel staat. Dat maakt deze wedstrijd erg mooi.”

Feest
Het doel voor HSV is duidelijk, ze moeten winnen. Alleen dan heeft men nog een kans om er in te blijven via de nacompetitie. Maar het duel zal een feest worden. ,,Dat doen we bij elke derby. Dat laten we ons nu niet ontnemen. En vergeet niet, er gaat zondag sowieso één ploeg feestend van het veld.”

De vooruitzichten voor De Foresters zijn beter, een gelijkspel is voldoende om degradatie te voorkomen. "Bij winst volgt er een nacompetitie of zijn we meteen helemaal veilig", meldt de club. "Maar dat is afhankelijk van de andere uitslagen. Kortom het wordt erg spannend."

Aftrap
De kraker wordt gespeeld bij HSV en begint om 14.00 uur. Marktonderzoeker Maurice de Hond is de scheidsrechter. Voor de volgers van de eredivisie is tussendoor op een groot scherm de kampioenswedstrijd Ajax - FC Twente te volgen. Na afloop van de wedstrijd speelt de Heilooër band Porc & Pyn en ook de Nederlandse Kenny Rodgers komt optreden in clubhuis de Basis.

Zaterdag 14 mei 2011 − bron: Voetbal.nl

2021-11-15 Kolping Boys nipt langs tien man van HSV in bekertoernooi
2021-06-04 Lekker bewegen en sporten voor bewoners met een uitkering
2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2019-09-05 Tweede graasronde voor schapen
2018-06-21 Heiloose voetbalclub die valsspeelde gaat niet in beroep
2018-06-20 HSV door KNVB uit nacompetitie gehaald na 'dubieuze' nederlaag
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmoment’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld

Meer nieuws met foresters hsv


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn