Nieuws

GP Groot maakt CO2-reductie certificaat

ARCHIEF: Woensdag 25 mei 2011 HEILOO - GP Groot blijft ontwikkelen op het gebied van een schonere inzameling en op het gebied van bewerking van afvalstoffen tot nieuwe grondstoffen. Voor bedrijven die een maximale CO2-reductie nastreven heeft GP Groot nu een officieel CO2-reductie certificaat ontwikkeld.

Bewust omgaan met ruimte en infrastructuur, schaarse grondstoffen en afval heeft een prominente plaats binnen het denken en handelen van GP Groot. GP Groot behoort op het gebied van reductie van de CO2-uitstoot tot de top in de branche in Nederland. Een topprestatie voor een puur Noord-Hollands bedrijf. De afgelopen jaren zijn tal van investeringen gedaan om bij te dragen aan een groene regio. Van boordcomputer tot extra roetfilters, van afvalscheiding tot aan voertuigen op elektriciteit en aardgas.

Online rekenmodule
Om bedrijven en klanten inzicht te geven hoe dit bijdraagt aan hun eigen CO2-reductie, is afgelopen week de rekenmodule op www.gpgroot.nl/co2 gelanceerd. Op de website kan per afvalstroom het aantal kilo’s worden ingevuld, waarna CO2-besparing verschijnt. Ook geeft de website aan hoeveel kilometer je kunt autorijden voor deze besparing of hoeveel licht dit oplevert. De cijfers voor de berekening zijn tot stand gekomen in samenwerking met het ECN, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor duurzame energie.

CO2-reductie certificaat
Voor de bedrijven die een maximale CO2-reductie nastreven, heeft GP Groot een officieel CO2-reductie certificaat ontwikkeld. Het CO2-certificaat draagt bij aan de bewustwording bij zowel kleine als grote bedrijven in de regio en straalt niet alleen af op het eigen bedrijf en de werknemers, en toont vooral dat zij belang stellen in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Woensdag 25 mei 2011 − bron: GP Groot

2022-06-27 Gezocht: doeners voor meer groen in de gemeente
2022-04-08 Aangepaste openingstijden met Pasen
2022-03-16 Landelijke Compostdag op dinsdag 29 maart
2022-03-07 Week van de Afvalhelden: doe mee met de kleurplatenactie
2022-02-10 De milieustraat van de toekomst door de ogen van de inwoners
2021-12-02 Ruim 40 procent minder restafval dan vorig jaar
2021-11-02 Milieustraat van de toekomst
2021-05-23 Daling coronabesmettingen in regio Alkmaar
2021-04-20 Gratis omruilactie rolcontainers

Meer nieuws met gpgroot milieu


Bron: De Noord
bron: De Noord
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Marja Kramer
bron: Marja Kramer
Bron: Paul Oort
bron: Paul Oort