Nieuws

Motorcross4Kika gaat niet door

ARCHIEF: Zaterdag 28 mei 2011 HEILOO - Motorclub Wijde Wormer dat aanstaande zondag een motorcrossevenement wilde organiseren, is naar de rechter gestapt. De gevraagde voorlopige voorziening is echter niet verleend.

De crossers van Motorclub Wijdewormer (MCWW) wilde een benefietcross organiseren in samenwerking met Motorcross4Kika.nl, waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan Kika (kinderen kankervrij). Voor het initiatief had agrariër G. Meijer zijn land aan de rand van de gemeente ter beschikking gesteld.

Vergunning geweigerd
De gemeente heeft echter de vergunning voor het evenement geweigerd, ook na een hoorzitting door de commissie voor bezwaarschriften. De gemeente beriep zich daarbij op de algemene plaatselijke verordening die dergelijke evenementen niet toestaat, onder andere vanwege de gevolgen voor natuur en milieu.

Rechtbank beslist
Daarop stapte MCWW naar de rechter en vroeg een voorlopige voorziening zodat het evenement alsnog door kon gaan. De zitting diende donderdagmiddag en gisteren kwam de uitspraak. De rechter zag geen aanleiding het evenement alsnog toe te staan. "De motivering van de rechtbank voor dit besluit is nog niet bekend", meldt de motorclub.

Teleurgesteld
De vrijwilligers van organiserende club MCWW zijn teleurgesteld in de uitspraak van de rechtbank en zoeken naar mogelijkheden om elders in de regio een evenement te organiseren waarvan de opbrengst aan Kika geschonken kan worden. "Grondeigenaren in Noord-Holland ten zuiden van de lijn Alkmaar-Hoorn die een motorcross evenement op hun terrein wel zien zitten kunnen zich melden bij de club."

Zaterdag 28 mei 2011 − bron: MCWW

2023-05-23 BMX West Competitie bij FCC De Boscrossers
2020-02-14 De Highlow Rangers crossen langs Al-Qaeda, sprinkhanen en corruptie
2019-09-08 Autocoureur Rob Hink (53) beleeft roemloze finale tijdens zijn laatste race: "Erger kon niet"
2018-06-14 Velsense grootheid in BMX-wereld even terug bij z'n cluppie
2015-06-22 Flinke dosis adrenaline in Schager fietscrosswedstrijd
2015-03-05 ’Liefst Olympische Spelen halen’
2015-02-07 Crossmotordieven ontkomen niet aan agenten
2014-11-24 HSV komt sterk terug
2014-10-28 Zes podium plaatsen in het eindklassement voor FCC Boscrossers

Meer nieuws met cross


Bron: Frank Bakker
bron: Frank Bakker
Bron: petrasvh
bron: petrasvh
Bron: Carmen Vermeulen
bron: Carmen Vermeulen
Bron: tresmassif
bron: tresmassif