Nieuws

Kunst6daagse 2011 in Heiloo

ARCHIEF: Zondag 29 mei 2011 HEILOO - Op dinsdag 21 juni om 10 uur start de Kunst6daagse 2011 in Heiloo. De opening zal Ā’s avonds plaatsvinden in de Grote Kapel op terrein van GGZ-NHN en zal worden verricht door directeur GGZ-NHN Nico Adrichem. Aansluitend vindt er een midzomeravond plaats in het HeilooĆ«rbos met muziek en poĆ«zie.

Workshops
Het terrein van GGZ-NHN zal tijdens deze 6 dagen het centrale punt zijn van de Kunst6daagse. In het hoofdgebouw is een grote tentoonstelling te bezichtigen van 34 regionale kunstenaars. Deze kunstenaars geven op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag inspirerende workshops en lezingen. Beeldhouwen in mergel en speksteen, (portret)schilderen, Haiku maken en verbeelden, Kijken naar kunst, zingen, Zerokunst, collage maken; lezingen over: Glas: van functioneel tot kunst, Fractals, het Labyrint, Fotografie en Levenskunst. Ook zijn er workshops voor kinderen zoals macaroni printen, Kunstsoep en Woordpan en Haiku maken en verbeelden.

Inschrijven
Mensen, die willen deelnemen aan de workshops of lezingen kunnen zich inschrijven via het formulier op de website. Als u tevens rekeninghouder bent van de Rabobank Noord-Kennemerland dan neemt de Rabobank de inschrijfkosten van Ć©Ć©n van de workshops voor zijn rekening. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in. Liefhebbers van het circus kunnen tijdens de Kunstzesdaagse ook workshops volgen bij Circusschool Tefredo. Het is voor elke leeftijd, dus meld je aan bij de tent op het GGZ-terrein.

Kunstmarkt
Naast de workshops en de prachtige tentoonstelling staat het hoofdgebouw van GGZ-NHN op zaterdag 25 en zondag 26 juni ook in het teken van de kunstmarkt. Bezoekers vinden hier keramiek, tassen en sieraden van leer en gebruikte materialen als binnenband en zeildoek, gouden en zilveren sieraden, mono prints en acrylschilderijen, gebruikskeramiek, gedichten, textielkunst, stenen beelden en hoeden en petten.

Kunstroute
In het weekend barst er in Heiloo een ware kunstexplosie los. Een recordaantal van maar liefst 110 kunstenaars neemt deel aan de grote Kunst- , muziek- en poƫzie route. Diverse ateliers, beeldentuinen, winkels, woonkamers en openbare gebouwen kunnen bezocht worden. Tijdens de kunstroute kunnen de bezoekers van bijzondere combinaties gaan genieten. Op de grotere locaties, zoals Het Witte Kerkje, het hoofdgebouw en de Grote Kapel op het GGZ-terrein zal men kunnen genieten van vooral Heilooƫr musici. Solisten, kleine groepen, maar ook koren en orkesten. Van amateur tot prof, van klassiek tot modern. Ook in de huiskamers, tuinen en winkels zullen exposities, muziek en poƫzie elkaar versterken. Op het GGZ-terrein dragen dichters zowel binnen als buiten voor.

De Kunst6daagse belooft een inspirerende manifestatie te worden voor jong en oud. Voor deelname aan de workshops en informatie kan men terecht op www.kunst6daagseheiloo.nl of bellen met Stichting Welzijn Heiloo tel:072-5331297

Link: programmaboekje (pdf)

Zondag 29 mei 2011 − bron: Kunst6daagse Heiloo

2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2022-02-21 TOED : Tandartsen Onder EĆ©n Dak
2021-10-25 ā€™Uitrusten doe ik wel als ik dood benā€™.
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2020-09-15 Dirck Nab wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten
2020-09-03 Uitreiking Victoriefonds Cultuurprijs 13 september
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2018-05-09 Noord-Hollandse verdachten aangehouden voor brandstichting buiten provincie
2018-02-07 Ondertekening koopovereenkomst Boekelermeer Heiloo en Luten kunststofkozijnen fabriek

Meer nieuws met kunst


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Linda Veerbeek
bron: Linda Veerbeek