Nieuws

Keuning en Scheffer in de Trog

ARCHIEF: Donderdag 9 juni 2011 HEILOO - Op 25 en 26 juni aanstaande tijdens de kunstroute van de Kunst6daagse exposeren Doede Keuning en Ruud Scheffer in de Trog. Contrasten en overeenkomsten zijn het kenmerk van de tentoonstelling.

"De parel in de kunstroute van de kunst6daagse Heiloo is de Trog waar van Doede en Scheffer hun werk tentoonstellen", meldt Nico Adrichem, directeur bij GGZ en één van de drijvende krachten achter de Trog. De Trog is de expositieruimte en theeschenkerij van Stichting De Buitenkans.

Positief
De stichting heeft als doel beeldvorming rondom de psychiatrie te beïnvloeden middels positieve beeldvormingsactiviteiten. Een activiteit is het organiseren van tentoonstellingen waar kunstenaars elkaar ontmoeten. Kunstenaars met of zonder achtergrond als zorggebruiker psychiatrie.

Gouche
Keuning volgde zijn kunstopleiding bij Thijs Mauve en Klaas Ooyevaar. Werkte hij eerder met stof, papier en pastelkrijt en olieverf tegenwoordig verbaast hij met gouchewerk. Eerdere exposities waren in de Witte Kerk Heiloo, Golfbaan Sluispolder. Hij is actief lid bij amateur schildervereniging Tintoretto.

Verrassen
Scheffer is autodidact en toont werk van een heel andere stijl. De kunstenaar wil vooraf niets verklappen over de werken die hij gaat exposeren. Adrichem: "Hij nodigt de bezoeker uit en geeft geen informatie vooraf. Scheffer wil de bezoeker verrassen."

Bezoek
"Openingstijden staan in het programma van de Kuns6daagse", aldus Nico. "De Trog is nr 40 en 41 in de route. Bezoek na de tentoonstelling de bloeiende vlindertuin, het dierenknuffelverblijf of de moestuinen van basisschool de Meander." De Trog is gelegen aan de Bullaan 4, tegenover de brandweerkazerne.

Donderdag 9 juni 2011 − bron: Stichting De Buitenkans

2024-07-06 Meerdere tentoonstellingen in Atelier De Trog
2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2022-02-21 TOED : Tandartsen Onder Eén Dak
2021-10-25 ’Uitrusten doe ik wel als ik dood ben’.
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2020-09-15 Dirck Nab wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten
2020-09-03 Uitreiking Victoriefonds Cultuurprijs 13 september
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2018-05-09 Noord-Hollandse verdachten aangehouden voor brandstichting buiten provincie

Meer nieuws met buitenkans trog kunst


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Linda Veerbeek
bron: Linda Veerbeek