Nieuws

PvdA wil zwembad behouden

ARCHIEF: Dinsdag 28 juni 2011 HEILOO - Er is een handtekeningenactie voor openhouden van het zwembad aan de gang. Volgens de PvdA is die actie nog niet noodzakelijk omdat de coalitiepartijen in februari hebben uitgesproken dat zij voor 2014 geen discussie over het zwembad wil.

"In een eerder commentaar heb ik al mijn verbazing uitgesproken over het feit dat het college in zijn bezuinigingsvoorstellen het zwembad al opneemt", meldt PvdA fractievoorzitter Cees Rootjes. "Een voorbeeld dat het college in die zin niet naar de coalitie heeft geluisterd. Iets wat mij niet verstandig lijkt als je als college uiteindelijk politiek wil overleven."

Onderzoeken
Dat er in Heiloo fors bezuinigd zal moeten worden staat volgens Rootjes als een paal boven water. "Of het zwembad daar onderdeel van uit moet maken is naar ons oordeel veel te vroeg. De gemeenteraad heeft een aantal onderzoeken gevraagd en die zijn door het college nog niet gepresenteerd. Op basis van die onderzoeken kan een discussie gevoerd worden."

Dit alles kan volgens Rootjes niet meer voor de begroting 2012 gerealiseerd worden. "Op z'n vroegst zal een discussie over het al dan niet sluiten pas plaatsvinden in het kader van de begroting 2013. De PvdA zal zelf met een initiatief komen tot behoud van het zwembad."

Signaal
"De handtekeningenactie is misschien in zijn ogen nog niet noodzakelijk", reageert Edwin Metselaar van de Vrienden van Het Baafje. "Maar geeft wel een niet mis te verstaan signaal af aan alle betrokkenen over de mening van een zeer groot deel van de inwoners van Heiloo en buurtgemeenten."

Metselaar is blij dat de PvdA komt met een eigen voorstel: "We moedigen ieder initiatief tot behoud van het zwembad aan. De PvdA is net als andere partijen dan ook van harte welkom om eens met de Vrienden van Het Baafje om tafel te zitten om te zien welke ideeën er allemaal leven."

Dinsdag 28 juni 2011 − bron: Cees Rootjes

2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-05-24 De ’ja-ja sticker’ komt er aan in Heiloo, voor volgend jaar
2022-05-18 Maarten Poorter wordt de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard
2022-01-04 Opvallend: Ko Hemminga stapt over naar Heiloo-2000.
2021-12-03 Peter Croux opvolger van Ko Hemminga voor de PvdA
2021-09-07 Het baantjeszwemmen is herontdekt.
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-07-12 30.000ste Bezoeker Timo Smit
2021-05-06 Banenzwemmen weer mogelijk in vernieuwd Baafje

Meer nieuws met baafje pvda


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Heiloo Lokaal
bron: Heiloo Lokaal