Nieuws

Brouwerij Heyloo brengt Heyloo Bier

ARCHIEF: Zondag 25 september 2011 HEILOO - Voor het einde van dit jaar krijgt ons dorp zijn eigen bier. Drie hobbybrouwers uit Heiloo brengen voor de feestdagen Heyloo Bier op de markt, een speciaalbier met lokale identiteit.

Wat ooit begon met kleinschalig brouwen voor eigen gebruik, krijgt nu voor Heiloo een groter vervolg. Na enthousiaste reacties uit de kennissenkring en van bierkenners hebben de Heilooër hobbybrouwers René Boulonois, Bert Langendam en Theo van Beek de Stichting Brouwerij Heyloo opgericht.

De stichting heeft als doel het ontwikkelen, brouwen en lokaal vermarkten van speciaalbier met een Heilooër identiteit. Daarbij wil de stichting ook de historie van Heiloo promoten via de etiketten en haar website.

Productie
Omdat de eigen brouwinstallatie te klein is, is contact gezocht met een professionele brouwer om de zelf ontwikkelde en beproefde recepten in grotere hoeveelheden te gaan produceren. Een contract is getekend met brouwerij De Schans in Uithoorn, die zeer binnenkort start met de productie van het eerste bier. De brouwers hebben ook al andere ontwikkelde en uitgeteste recepten klaarliggen.

Verkoop
Het eerste bier zal naar verwachting voor het einde van het jaar verkrijgbaar zijn bij een aantal horecagelegenheden in Heiloo. De eigenaren reageerden enthousiast op het Heyloo Bier en de gesprekken over samenwerking zijn gaande. Ook heeft een slijterij toegezegd het Heyloo Bier te gaan verkopen zodat het voor iedereen te koop is.

De komende maanden zal men ons van de verdere ontwikkelingen op de hoogte houden. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Theo van Beek, via e-mail hjt.vanbeek@quicknet.nl of telefoon 072-5334196.

Zondag 25 september 2011 − bron: Brouwerij Heyloo

2022-06-17 Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar
2022-05-16 Bierketels, bars, meubilair, kookgerei.
2021-06-23 Kermis, het kan weer! De eerste is begin juli
2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ’Sportwedstrijden?
2017-03-02 Proeven van bier en kaas in Cultuurkoepel
2016-06-05 Winnaars NH Bierverkiezing 2016 bekend
2016-04-26 Deze mensen uit jouw gemeente kregen vandaag een lintje
2015-09-18 Nieuw bier: Willibrordus Blond
2015-06-22 Horloges verboden op Hunebedspelen

Meer nieuws met heyloo brouwerij bier


Bron: Patricia v. Lieshout🌱
bron: Patricia v. Lieshout🌱
Bron: Marcel Plaatsman
bron: Marcel Plaatsman
Bron: Nutwerk✏
bron: Nutwerk✏
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online