Nieuws

De Foresters staat aan kop

ARCHIEF: Maandag 3 oktober 2011 HEILOO - Afgelopen seizoen wist De Foresters met moeite via de nacompetitie de tweede klasse te behouden. Dit seizoen tapt de club uit een ander vaatje en heeft afgelopen weekend de koppositie ingenomen.

In de felle zon namen de Foresters het afgelopen zondag op tegen Hellas Sport in Zaandam. De Foresters scoorde snel. Na eerst nog in de 10e minuut een goede kans te hebben gemist, bracht Niels Kok in de 15e minuut de stand op 0-1. Halverwege de eerste helft was het Jeffrey Klijbroek die Niels Haring een scoringsmogelijkheid schonk, maar deze werd niet verzilverd. Hellas Sport wist vervolgens bij een uitval wel het net te vinden, via een mooie kopbal van Rocky Korssen.

Nog voor de rust moest de geblesseerde Forester Emile Gronsfelt vervangen worden door Robbin Hoorn, die met Christopher Poulino dus een nieuw centraal-verdedigingsduo vormde. Robbin Hoorn was anderhalf jaar geblesseerd, maar is dankzij zijn stugge volhouden weer helemaal terug op niveau. Na 40 minuten was het Jeffrey Klijbroek die na een geweldige schijnbeweging bijna scoorde met een geplaatst schot, maar de bal ging juist naast de paal. In het vervolg van de eerste helft zou er niet meer gescoord worden.

In de tweede helft werd Nick Kramer ingebracht voor Dennis de Waard en in de 60ste minuut slaagde hij erin om een terugspeelbal van Hellas Sport met de punt van zijn schoen om te zetten in een doelpunt: 1-2. Opnieuw wisten de Foresters de voorsprong niet vast te houden, al kwam daar heel wat pech bij kijken: bij een counter van Hellas Sport hield Christopher Poulino een speler tegen buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde de bal tóch op de stip, waardoor Rocky Korssen zijn tweede goal kon scoren: 2-2.

De Egels gaven echter niet op en uit een lange bal van Carlos Blom kon Niels Kok zijn tweede doelpunt maken: 2-3. Hellas Sport moest vervolgens aandringen en hiervan profiteerde Nick Kramer, die Niels Kok na een solo vrij voor de doelman zette én promoveerde tot topscorer van De Foresters: 2-4.

Door het resultaat van deze middag en gunstige uitslagen elders nemen de Egels nu de eerste plaats op de ranglijst in. "Een prima prestatie, zeker met het moeizame vorige seizoen nog in het achterhoofd", meldt de club. Komend weekend volgt een thuiswedstrijd tegen de nummer twee, Westfriezen uit Zwaag.

Maandag 3 oktober 2011 − bron: De Foresters