Nieuws

Actie voor behoud Beestenboetje

ARCHIEF: Woensdag 5 oktober 2011 HEILOO - Op de Sint Radboudschool zijn drie meiden actie aan het voeren voor het Beestenboetje. Ze willen voorkomen dat de kinderboerderij in het gemeentebos wordt gesloten.

Het Beestenboetje is de kinderboerderij in het gemeentebos aan de Ter Coulsterlaan. Het Beestenboetje is open van april tot november. In de winter is de kinderboerderij gesloten; de dieren krijgen dan een paar maanden rust.

Sluiting
Het Beestenboetje zou weg moeten omdat de gemeente moet bezuinigen, meldt de Uitkijkpost vandaag. Twee van de meisjes werken er als vrijwilliger. Ze vinden het niet kunnen dat de kinderboerderij weg moet. Daarom zijn ze een handtekeningenactie gestart op school.

Actie
"Eerst zou zwembad het Baafje weg gaan, maar met een handtekeningenactie blijft het Baafje gelukkig open", zeggen de leerlingen, die hopen dat met de handtekeningenactie de kinderboerderij ook open blijft. De drie hopen dat ze genoeg handtekeningen verzamelen zodat ze de diertjes kunnen blijven knuffelen en verwennen.

Vals alarm
De gemeente is verbaasd over het nieuws. Er moet worden bezuinigd, maar er is helemaal nog geen besluit over het Beestenboetje genomen. "Voor volgend jaar staat het Beestenboetje in ieder geval niet in de bezuinigingsvoorstellen en voor de jaren erna moeten er nog keuzes gemaakt worden", laat een woordvoerder weten. "En iedereen wordt uitgenodigd daarover mee na te denken."

Woensdag 5 oktober 2011 − bron: Uitkijkpost

2019-04-01 Kangoeroe in het Beestenboetje
2018-05-15 Vijf herten dood doordat bezoekers bijvoeren: ''Dit is gewoon dierenmishandeling''
2018-05-14 Acht herten dood in Heiloo door 'overmatig voeren'
2016-06-16 Heiloose spot bevalling op weg naar de markt: 'Ik hoorde 'plof' en daar was 'ie'
2016-02-09 Hertjes overleden in Beestenboetje Heiloo
2016-02-05 'Hertjes kinderboerderij Heiloo dood na eten bloembollen'
2015-05-13 Ondertekening beheerovereenkomst Beestenboetje
2015-05-12 Beheer kinderboerderij 't Beestenboetje naar stichting Natuur Instituut
2014-10-28 Theaterworkshop voor het Beestenboetje geslaagd

Meer nieuws met beestenboetje


Bron: Heilooënaartje
bron: Heilooënaartje
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: JS @Heiloo
bron: JS @Heiloo