Nieuws

Brasserie sluit de deuren weer

ARCHIEF: Donderdag 6 oktober 2011 HEILOO - De feestelijke opening van De Brasserie op het Stationsplein in Heiloo donderdagavond ging niet door. Er was geen horecavergunning en dus mocht de horecagelegenheid van de gemeente de deuren niet openen.

Exploitant Martin Nijdam is er klaar mee en wil de nieuwe zaak nu helemaal niet meer openen, meldt het Noordhollands Dagblad. Nijdam heeft een grote vrachtwagen aan laten rukken en al het nieuwe meubilair ingeladen.

Nijdam kreeg donderdagochtend te horen dat de vergunning er donderdag niet meer kwam en de opening dus niet door kon gaan. "Ik trek de tent gewoon leeg, ik ben hier helemaal klaar mee. Ik betaal de komende vijf jaar de huur wel en zie wel wat ik ermee doe", aldus de exploitant tegenover de krant.

De gemeente Heiloo geeft aan gebaat te zijn bij een goede, nieuwe horecazaak op het Stationsplein. "De gemeente moet echter ook nagaan of de nieuwe ondernemer aan alle eisen voldoet", meldt een woordvoerder.

"Omdat de gemeente signalen ontving dat de ondernemer op 6 oktober open wilde gaan, maar er nog geen aanvraag was ontvangen, zijn de gemeente Heiloo en de gemeente Alkmaar die de horeca-aanvragen voor Heiloo inneemt de ondernemer een paar weken geleden actief gaan benaderen."

Volgens de gemeente is de ondernemer daarbij op het hart gedrukt om de aanvraag en alle gegevens in te leveren. Die heeft pas woensdagochtend 5 oktober de aanvraag ingediend. "De aanvraag was echter niet compleet. Vanmiddag heeft de ondernemer aanvullingen toegestuurd."

De gemeente stelt dat er nog steeds een aantal gegevens ontbraken die voor een goede beoordeling noodzakelijk waren. Ondermeer zijn geen gegevens aangeleverd bij de brandweer, waardoor zij de noodzakelijke brandveiligheidstoets nog niet hebben kunnen doen.

"De gemeente betreurt het dat het op deze manier loopt. De gemeente moet echter niet alleen kijken naar het financiƫle belang van de ondernemer, maar moet ook de veiligheid van bezoekers in het oog houden", aldus de woordvoerder.

Voor bezoekers hing er vanmiddag een briefje op de deur: "Wij dachten dat ons bedrijf een aanwinst zou zijn voor Heiloo. Helaas denkt de gemeente daar anders over. Onze welgemeende excuses."

Update 19.53 uur: bijgewerkt met aanvullende informatie

Donderdag 6 oktober 2011 − bron: Noordhollands Dagblad

2021-06-26 Man met gebroken been naar ziekenhuis na mishandeling
2021-06-26 Getuigen gezocht van ernstige mishandeling
2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ā€™Sportwedstrijden?
2020-06-01 Pas op voor deze leuke, overstekende obers in Heiloo!
2018-03-16 Hoofdkantoor Landschap NH tijdelijk naar Heerhugowaard
2016-10-27 Politie vindt drugs en wapens bij jongeren
2016-02-29 VVN: Maak plein autovrij, doorgang naar Zeeweg
2016-02-29 Nog altijd chaos op Stationsplein Heiloo
2015-03-27 Drogist eist opnieuw drie ton van gemeente Heiloo

Meer nieuws met brasserie stationsplein


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn