Nieuws

De Foresters kansrijk voor periodetitel

ARCHIEF: Maandag 31 oktober 2011 HEILOO - De Foresters was gistermiddag vanaf het begin de sterkste tegen FC Den Helder, maar wist de vele kansen niet te verzilveren. Pas 5 minuten voor het einde viel de beslissing na een eigen doelpunt.

In de eerste drie minuten waren er voor het doel van Den Helder al twee kansen voor respectievelijk Niels Kok en Joey Breed. Samen met Jeffrey Klijbroek en Nick Kramer bleken zij bijna de gehele wedstrijd een plaag voor de verdediging van Den Helder. Opvallend was ook het goede spel van Jesper Hut die als vervanger van Tjeerd Meijer aan de basis stond van veel aanvallen.

Den Helder kwam er slechts sporadisch uit. Hun aanvallen smoorden meestal al op het middenveld. Maar niet in de 20e minuut. Aanvoerder Arjan Wisse wist na goed doorzetten Misscha Haddad Sanz te bereiken die uit het niets diagonaal onhoudbaar inschoot voor keeper Tijs Laagland.

Na deze tegenvaller herpakte De Foresters zich snel met onder andere een geweldige volley van Niels Haring die keeper Kistenmacher stopte. Het was pas in de 44e minuut dat De Foresters toch terecht gelijkmaakte. Een pass van Jeffry Klijbroek leidde tot een dribbel van Joey Breed die zich worstelde langs twee verdedigers en tenslotte keeper Kistenmacher door de benen schoot.

De 2e helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Veel aanvallen van De Foresters en veel kansen die niet leidden tot goals. In de 51e minuut begon Jesper Hut aan een solo. Met een een-tweetje met Nick Kramer kwam hij vrij voor de keeper, maar werd ook onderuitgehaald. De penalty werd met een lage, harde schuiver prima benut door Nick Kramer.

Van de voorsprong mocht De Foresters niet lang genieten. Een vrije trap in de 57e minuut op doel met een geschampte kopbal van invaller Joandy Meyer bracht de stand tegen de verhouding in op 2-2. De Foresters bleef aandringen en wilde winnen. De supporters moeten zich in die laatste 20 minuten hebben afgevraagd hoe het kon dat de stand gelijk bleef.

Tot de 85e minuut toen Niels Kok een vrije trap in de doelmond bracht en verdediger Kanappu de bal van richting veranderde. Met deze 3-2 werd De Foresters beloond voor het goede en aanvallende spel. Het blijft koploper in de 2e Klasse A en kansrijk voor het winnen van de eerste periodetitel.

Maandag 31 oktober 2011 − bron: De Foresters

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmomentÂ’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld
2017-03-10 Edwin Reder al kind aan huis bij Foresters
2017-02-05 Slordig West Frisia mag blij zijn met punt tegen De Foresters
2017-01-29 Foresters doet zichzelf te kort
2017-01-10 Robin Schouten is een back met aanvalsdrang
2016-12-04 Foresters bij Zouaven afgetroefd op beleving

Meer nieuws met foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Regina Tippersma
bron: Regina Tippersma