Nieuws

Tweede Kamerlid bekijkt spoorovergang

ARCHIEF: Dinsdag 1 november 2011 HEILOO - Tweede Kamerlid Manja Smits (SP) bezoekt vrijdag 4 november aanstaande onze gemeente naar aanleiding van de lobby van Castricum en Heiloo voor tunnels onder het spoor.

In Castricum en Heiloo dreigen verkeersproblemen als het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) wordt ingevoerd en het aantal passerende treinen per uur van 12 naar 16 gaat. Dit heeft grote gevolgen voor bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in beide gemeenten.

In Heiloo snijdt het spoor dwars door het dorp. Nu al zijn de vijf spoorovergangen in Heiloo 15 minuten per uur dicht dat wordt 25 tot 30 minuten per uur met het nieuwe treinprogramma. Daarmee vormt het spoor een ernstige blokkade voor politie, brandweer en ambulance. De leefbaarheid neemt af door meer en langere files, uitlaatgassen en geluidsoverlast.

Tunnels zouden in Castricum als Heiloo de oplossing bieden voor de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid en de veiligheid. Maar tunnels zijn duur. Zo’n 22 miljoen in Castricum, zo’n 15 miljoen in Heiloo. De gemeenten kunnen die kosten nooit zelf dragen. Zelfs niet als de landelijke subsidies waar nu op wordt ingezet, 11 miljoen voor de Castricumse tunnel en 2,7 miljoen voor Heiloo, er ook komen.

De beide gemeenten trekken samen op voor de benodigde financiële bijdrage voor deze tunnels. De lobby heeft het probleem op de agenda van de Tweede Kamer gekregen. In de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Milieu is de situatie concreet benoemd en dat was voor Manja Smits aanleiding om zich ter plekke op de hoogte te komen stellen.

Update: Helaas heeft mevrouw Smits dit bezoek wegens ziekte moeten afzeggen, meldt de gemeente. De bijeenkomst op 4 november gaat dan ook niet door. Nieuwe datum is geprikt.

Dinsdag 1 november 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2023-10-12 Rest van de avond geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar
2023-10-01 Geen treinen tussen Alkmaar en Uitgeest
2023-10-01 Hele ochtend geen treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar
2023-08-26 Vroege fans Max Verstappen alweer op weg naar Circuit Zandvoort
2023-08-15 Hond doodgereden door trein op spoorovergang Heiloo
2023-08-15 Hond overleden bij botsing met trein
2023-07-05 Zeer veel stormschade in regio Alkmaar, A9 één grote jungle
2023-06-09 Treinen toeterend door Heiloo door storing spoorwegovergangen
2022-07-29 Treinverkeer Heiloo stilgelegd vanwege zoekactie naar inbreker

Meer nieuws met spoortunnel trein


Bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
Bron: Marieke
bron: Marieke
Bron: Ruud Bos
bron: Ruud Bos
Bron: OvDRail_Jan
bron: OvDRail_Jan