Nieuws

De Foresters onderuit tegen Uitgeest

ARCHIEF: Maandag 5 december 2011 HEILOO - Afgelopen zondag speelden de koplopers De Foresters en Uitgeest tegen elkaar op een winderig Sportpark Het Vennewater. Uitgeest won met 0-3 en de egels zakten weg naar een gedeelde vierde plaats.

Trainer Marcel Faber moest na drie verloren competitieduels en de net gemiste eerste periodetitel zijn elftal aanpassen. Door blessures en schorsingen waren Niels Haring, Jesper Hut en Lennard Nobbe afwezig. Het betekende onder andere het debuut in een thuiswedstrijd van A-junior Tim van Gelder en een plaats achter de voorhoede voor Jeffrey Klijbroek.

Verschillend
Het werd een onderling duel tussen twee totaal verschillende speelstijlen. De Foresters speelde technisch verzorgd opbouwend voetbal. Uitgeest leunde op een stugge verdediging en kwam er met snelle counters uit.

Vanaf het beginsignaal bleek dat Uitgeest vooral op de counter loerde via de snelle aanvallers Remco Boxtel en Stefan Winter. Maar bij spelhervattingen en corners waren ook de lange verdedigers Paul Groen en Sander van den Helder vaak aanwezig in de voorhoede. Na 10 minuten leidde dat tot een mooie kopgoal van Van den Helder uit een vrije trap van aanvoerder John den Nijs.

Mogelijkheden
De snelle tegengoal was voor de Foresters het sein om nog meer de aanval te zoeken. Onder aanvoering van aanvoerder Carlo Smit, Tjeerd Meijer en Jeffrey Klijbroek werd het middenveld van Uitgeest vaak overspeeld. Het leidde tot diverse mooie mogelijkheden voor spits Nick Kramer, maar uit zijn acties werd net niet gescoord.

Ook in de 2e helft bleef het verschil in speelstijl. Net als in de 1e helft scoorde ook nu Uitgeest weer snel. Carlo Smit beoordeelde een bal verkeerd, kreeg die op het achterhoofd en de rappe Van Boxtel wist met dit buitenkansje wel raad. Hij passeerde na een lange rush keeper Thijs Laagland met een schuiver.

Ondertal
De Foresters voelde dat er nog steeds een goed resultaat behaald kon worden en gooide er een schepje boven op. Uit een van de duels die volgden beoordeelde scheidsrechter Niels van Kampen de situatie helaas volledig verkeerd. Een bloktackle van Jeffrey Klijbroek gevolgd door een overdreven schreeuw van zijn tegenstander leverde rood op.

In het vervolg van de wedstrijd was De Foresters ondanks het ondertal op zoek naar een welverdiende goal. Die kwam er niet. In de slotfase scoorde verdediger Paul Groen met een prima kopbal de 0-3.

Gezakt
De Foresters zal in de komende tijd de wonden moeten likken. Na een aantal weken aan kop van de 2e klasse A is het elftal door vier verloren competitieduels gezakt naar een met vier clubs gedeelde vierde plaats.

Maandag 5 december 2011 − bron: De Foresters

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmomentÂ’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld
2017-03-10 Edwin Reder al kind aan huis bij Foresters
2017-02-05 Slordig West Frisia mag blij zijn met punt tegen De Foresters
2017-01-29 Foresters doet zichzelf te kort
2017-01-10 Robin Schouten is een back met aanvalsdrang
2016-12-04 Foresters bij Zouaven afgetroefd op beleving

Meer nieuws met foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Regina Tippersma
bron: Regina Tippersma