Nieuws

Geen instructiebad in eigen tuin

ARCHIEF: Woensdag 18 januari 2012 HEILOO - Een particulier wil een eigen zwembad achter zijn woning aan de Westerweg als commercieel instructiebad inzetten. College en gemeenteraad verschillen van mening over de zaak.

De eigenaar begon in 2002 zonder vergunning een bestaande kas op zijn achtererf om te bouwen tot een zwembad ter grootte van ca 50 m2. Er is toen door de gemeente een bouwstop opgelegd. In de procedure tot mogelijke legalisering van het zwembad hebben omwonenden toen diverse bezwaren geuit.

In reactie daarop werd toegezegd dat het zwembad uitsluitend privé zou worden gebruikt. De bezwaren zijn daarop ingetrokken. In 2003 werd bouwvergunning verleend voor het verder afbouwen van het zwembad onder uitdrukkelijke voorwaarden dat het zwembad alleen privé zou worden gebruikt.

Instructiebad
In de loop van 2010 werd echter geconstateerd dat het zwembad ook als instructiebad werd gebruikt. Dit gebruik is in strijd met het bestemmingsplan en is dus niet toegestaan. Het zwembad is toen ook door de provincie verzegeld, omdat het bad niet voldeed aan de gestelde eisen in de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.

De gemeenteraad heeft afgelopen november gevraagd het bestemmingsplan te wijzigen zodat zo snel mogelijk kan worden doorgegaan met het zwembad, onder de voorwaarden dat het hier om een kleinschalig project blijft gaan, enkel bedoeld voor lessen op therapeutische basis aan kinderen en ouderen, voor groepen van maximaal 10 personen per les.

Bezwaren
Het college van burgemeester en wethouders is echter geen voorstander van het plan. Omwonenden hebben bezwaren, therapeutisch gebruik is moeilijk controleerbaar en straks verschijnen er overal zwembaden in het dorp. "Als het bedrijf zich goed ontwikkelt dan is het niet uitgesloten dat er in de toekomst plannen worden ontwikkeld om het bad te vergroten", merkt men op.

Vanavond om 20.00 uur bespreekt de raadscommissie Openbare Ruimte de conclusie van het college. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar toegankelijk. Koffie en thee zijn gratis.

Woensdag 18 januari 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?
2018-07-02 Gewonde na sprong van duikplank in zwembad Heiloo
2017-09-06 Zaterdag 9 september spectaculaire start Nationale Sportweek Heiloo
2016-10-11 Een keeper die van vissen houdt

Meer nieuws met zwembad


Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens
Bron: Tip Heiloo
bron: Tip Heiloo