Nieuws

Gehavend De Foresters scoort

ARCHIEF: Maandag 30 januari 2012 HEILOO - Het eerste van voetbalvereniging De Foresters heeft gisteren een goede wedstrijd gespeeld en punten binnengehaald. Tegen het altijd lastige SVW '27 uit Heerhugowaard werd het 1-0 op sportpark Het Vennewater.

De wedstrijden tussen De Foresters en SVW ’27 hebben een lange historie. De derby’s zijn altijd spannend en kennen regelmatig wat emoties. Beide teams beschikken over spelers met veel talent en techniek. Een goed resultaat was belangrijk voor De Foresters om weg te blijven van de onderste regionen. Voor SVW was een overwinning belangrijk om bij de bovenste teams te blijven.

Debuut
Vanwege blessures en schorsingen moest De Foresters trainer Marcel Faber improviseren met zijn opstelling. Het betekende afgelopen zondag het debuut dit seizoen van Maurice Roet en Koen Hoijtink in de verdediging van de roodbroeken. "Het leek een gok, want in de afgelopen wedstrijden had De Foresters al veel doelpunten moeten incasseren", meldt de club. "Het werd echter een succes. Als de aanvallers van De Foresters iets meer rendement uit hun acties hadden gehaald, had er een veel ruimere overwinning mogelijk geweest."

Voordeel
In de eerste helft leidde dat tot een potje voetbal waar het veel opgekomen publiek niet echt van kon genieten. Het was wel SVW dat in het algemeen sterker was, maar dat leidde niet tot veel scoringskansen. Scheidsrechter Kloosterman gaf veel ruimte voor het manlijke voetbal van beide teams en veelvuldig hanteerde hij terecht de voordeelregel. Helaas voor De Foresters ging hij erg in de fout in de 18e minuut. Nick Kramer ging alleen op de keeper af en werd op de rand van het strafschopgebied onjuist getackeld door centrale verdediger Cengiz Ozhazinedar. Terwijl vriend en vijand rekende op de penalty en rood voor de verdediger, besloot de scheidsrechter door te laten spelen.

Aanval
Na de pauze was het vooral De Foresters dat de aanval zocht. Rechtsback Chris Poulino stond vaak aan de wieg van weer een snelle aanval over de vleugels en het spel speelde zich vooral af op de helft van SVW. Diverse keren stonden de aanvallers van De Foresters voor keeper Wesley Haanraads, maar steeds bleef hij de baas in zijn strafschopgebied. Tot in de 55-ste minuut toen Tjeerd Meijer van 20 meter op doel schoot en de bal van richting veranderd werd door Rutger Vlaming van SVW. Keeper Haanraads werd gered door de lat.

Treffer
Het veldoverwicht leidde in de 60-ste minuut toch tot de welverdiende voorsprong. Jeffrey Klijbroek werd onderuit gehaald op de rand van het strafschopgebied. Hij nam de vrije trap zelf. Nadat de bal terug kwam uit de SVW-muur, schoot hij hem alsnog in de kruising. Na deze 1-0 ging SVW de aanval zoeken met twee extra aanvallers. Het mocht niet baten. De Foresters was in de counter veel gevaarlijker en dat er voor de thuisclub geen doelpunten verder vielen was een wonder. De verdediging onder leiding van Koen Hoijtink en aanvoerder Carlo Smit bleef prima overeind.

De verdiende overwinning werd na afloop flink gevierd tijdens het jaarlijks gezellige après-ski feest van de Foresters.

Maandag 30 januari 2012 − bron: De Foresters

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmoment’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld
2017-03-10 Edwin Reder al kind aan huis bij Foresters
2017-02-05 Slordig West Frisia mag blij zijn met punt tegen De Foresters
2017-01-29 Foresters doet zichzelf te kort
2017-01-10 Robin Schouten is een back met aanvalsdrang
2016-12-04 Foresters bij Zouaven afgetroefd op beleving

Meer nieuws met foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn