Nieuws

ARCHIEF: Vrijdag 24 februari 2012 HEILOO - Het Oratoriumkoor Heiloo zal ondanks financiële problemen toch weer de Matthäus Passion uitvoeren. In de afgelopen weken hebben al veel muziekliefhebbers toegangskaarten gekocht.

De Matthäus Passion van het Oratoriumkoor is vrijdagavond 30 maart. Het is voor de vijfde achtereenvolgende keer dat dit gebeurt. Aanvankelijk leek het er op dat de traditie niet in stand kon blijven, omdat de kosten erg hoog zijn. De grote belangstelling voor de uitvoering helpt dit probleem op te lossen.

Ter Coulsterkerk
De Matthäus Passion van Johann Sebastiaan Bach wordt door het Oratoriumkoor Heiloo weer uitgevoerd in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg. Dat is de afgelopen jaren, mede door z’n goede akoestiek, een uitstekende en sfeervolle locatie gebleken.

Uitvoering
Dirigent Paul Waerts heeft gekozen voor de solisten: Bas (Christus): Frans Kokkelmans; Tenor (Evangalist): Mattijs Hoogendijk; Sopraan: Hieke Meppelink; Alt: Martine Straesser; Tenor: Daniël van Kessel; Bas: Sinan Vural. Ook het Kinderkoor zingt weer mee. Het Barokorkest Cappella Maria Barbara staat onder leiding van Henk Zonneveld.

Reserveren
Kaarten voor de uitvoering op 30 maart 2012 kosten 25 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van het koor op www.oratoriumkoorheiloo.nl of telefonisch via nummer 072-5402777. Kaarten zijn ook te koop bij de boekhandels Deutekom en De Schrijverij.

Mis in b-klein
Ondertussen studeert het Oratoriumkoor Heiloo, vroeger “Nieuw Leven” geheten, de Hohe Messe van Bach in. Dat is tegelijk het slotstuk als hoogtepunt van het project “Bach in Heiloo” dat het koor vijf jaar geleden onder leiding van Paul Waerts begon. Hij heeft de kwaliteit van het koor in die periode aanzienlijk weten te verhogen.

Meezingen
De kwaliteit is verbeterd mede omdat zich vele nieuwe zangers en zangeressen meldden. Het koor heeft thans 87 leden die dinsdagavond in de Ter Coulsterkerk repeteren. Voor wie in de toekomst mee wil zingen, is dat de mogelijkheid om kennis te maken met het koor.

Vrijdag 24 februari 2012 − bron: Oratoriumkoor Heiloo

2023-08-18 Open Monumenten dagen op 9 en 10 september
2023-06-29 Toch sociale koopwoningen aan de Ambachtsweg in Heiloo.
2022-11-15 Messiah in een dag instuderen én uitvoeren.
2021-09-24 Vervangen zendmast in Heiloo is niet nodig, zegt de gemeente.
2021-06-18 Protest tegen nieuwe zendmast in Oosterzij
2020-03-04 Mozart en Haydn zoals het vroeger klonk
2018-06-08 Heilooër Bachelor niet meer met zijn Naddja
2016-03-14 Commercieel koor schrapt generale in Koepel Heiloo
2015-02-10 Prachtige 'La belle Hélène' bij Heilooër Operette Vereniging

Meer nieuws met bach oratoriumkoor matthauspassion


Bron: 💙M@rtine🇳🇱
bron: 💙M@rtine🇳🇱
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Berry  Zeemensch
bron: Berry Zeemensch
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn