Nieuws

Fotomodellen in landelijke campagne

ARCHIEF: Donderdag 8 maart 2012 HEILOO - Drie fotomodellen uit Heiloo zijn binnenkort te zien in een landelijke campagne tegen dierproeven. De fotoshoot vindt morgen plaats in Amsterdam.

Proefdiervrij gelooft dat door de ontwikkeling van innovatieve onderzoekstechnieken proefdieren op een dag niet meer nodig zullen zijn. Proefdiervrij ziet zich als de motor achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek.

"Alleen door dierproeven te vervangen en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen zonder gebruik van proefdieren te stimuleren zal Proefdiervrij haar doel, de vervanging van alle dierproeven, bereiken", laat men weten.

Fotoshoot
Voor een nieuwe campagne gaan drie konijnen van het Knaagdierencentrum morgen naar Amsterdam voor een fotosessie. Pimmetje, Gerrit en Sandy gaan deze taak volbrengen. Dierenverzorgster Ineke begeleidt de knagende fotomodellen tijdens hun reis naar de grote stad.

"Er worden in Nederland nog steeds dierproeven uitgevoerd, ook op konijnen", weet het centrum. "Daarom geven we graag onze medewerking. We hopen dat onze fotomodelletjes erg hun best doen, zeker in het belang van alle proefkonijnen in Nederland."

Update: Pimmetje is binnenkort te bewonderen op posters en in televisiespots. De knappe knager gaat duidelijk maken dat dierproeven echt niet meer kunnen. "Wij zijn erg trots op Pim en benieuwd wat proefdiervrij er van gemaakt heeft", meldt het Knaagdierencentrum.

Donderdag 8 maart 2012 − bron: Knaagdierencentrum

2015-09-14 Knaagdieren woensdag naar asiel IJmuiden
2015-05-21 Knaagdierencentrum weg uit Heiloo
2015-02-16 Opvang zwerfdieren kan voortbestaan
2015-02-13 Dierenopvang gered, zwerfdieren behouden tehuizen in Alkmaar en Heiloo
2015-02-13 Alkmaar komt opvangcentra zwerfdieren tegemoet
2014-04-27 Open dag bij de konijnen
2014-01-24 Dierenbescherming wil extra geld
2013-07-17 Knaagdierencentrum Heiloo kijkt op van lemmingen
2013-04-21 Knuffels gezocht voor konijnen

Meer nieuws met fotomodel knaagdieren


Bron: Xandra Asselbergs
bron: Xandra Asselbergs
Bron: Will Hoebe
bron: Will Hoebe
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online