Nieuws

De Foresters wint doelpuntenfestijn na rood

ARCHIEF: Maandag 19 maart 2012 HEILOO - De Foresters was gistermiddag aan het eind van de wedstrijd tegen FlamingoÂ’s blij en verrast. Met tien man had het eerste elftal vlak voor tijd de overwinning binnengehaald.

De punten waren deze middag belangrijk voor beide teams. De Alkmaarders zetten de verdediging van egels vanaf het begin onder druk en dat leidde in de vierde minuut al tot een rode kaart voor aanvoerder Carlo Smit.

Een te korte terugspeelbal kwam voor de voeten van spits Stephane Tremour. Smit greep in, maar volgens scheidsrechter van Loen werd een doorgebroken speler onderuitgehaald. Vanaf dat moment was De Foresters met tien man en werd achter één op één gespeeld met Nick Kramer in de dubbelrol van laatste man en voorstopper.

Aanvallend
Aanvankelijk was dat geen probleem, want na een mooie combinatie tussen Niels Haring en Niels Kok kwam Jeffrey Klijbroek vrij voor doelman Gerjan Stet en scoorde de 1-0. Flamingo’s richtte zich daarna op. Met goed combinatiespel werd het doel van keeper Thijs Laagland gezocht met als resultaat twee doelpunten. Beide elftallen zochten daarna veelvuldig de aanval, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Achterstand
In de tweede helft trok De Foresters weer ten aanval. Aanvallers Kok, Meijer en Breed onderscheidden zich samen met Klijbroek met diverse goed uitgevoerde combinaties. In de 47e minuut leidde dat al tot een kopbal op de lat van Tjeerd Meijer. Maar even later in de 57e minuut was het aan de andere kant wel raak toen Tremour de buitenspelval ontliep en Sabili de 1-3 liet scoren.

Doelpunten
In het laatste halfuur van de wedstrijd was het voor de supporters van beide elftallen billen knijpen. Bijna elke aanval leidde tot een scoringskans. In de 61e minuut scoorde Niels Kok de 2-3 na een snel genomen vrije trap van Kramer. Sabili scoorde in de 65e minuut de 2-4. In de 69e minuut hield keeper Stet een schot van Joey Breed nog uit de kruising, maar in de 71e en 78e minuut was het Tjeerd Meijer die tweemaal scoorde. De Foresters geloofde in de overwinning en werd beloond voor de grote inzet en het goede veldspel met de winnende treffer in de 88e minuut van Nick Kramer.

Opgelucht
"De Foresters kan na deze overwinning weer met enig vertrouwen naar het eind van de competitie uitkijken", verzuchten de egels. "Maar hoe anders zag het er naar uit nadat in de 4e minuut aanvoerder Carlo Smit met rood van het veld werd gestuurd."

Maandag 19 maart 2012 − bron: De Foresters

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmomentÂ’
2017-06-26 AZ Onder 11 boekt direct succes
2017-05-11 AZ Selectiedagen bij De Foresters in beeld
2017-03-10 Edwin Reder al kind aan huis bij Foresters
2017-02-05 Slordig West Frisia mag blij zijn met punt tegen De Foresters
2017-01-29 Foresters doet zichzelf te kort
2017-01-10 Robin Schouten is een back met aanvalsdrang
2016-12-04 Foresters bij Zouaven afgetroefd op beleving

Meer nieuws met foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn