Nieuws

Di Fiorentina begint drive-through

ARCHIEF: Donderdag 29 maart 2012 HEILOO - IJssalon Di Fiorentina aan de Kennemerstraatweg mag vanaf aanstaande zondag het zomerterras in gebruik nemen. Ook gaat men binnenkort ijs verkopen aan klanten in de auto.

De ijssalon tegenover het gemeentehuis is alweer enige tijd open, maar tot op heden mochten de ijsmeesters vanwege lokale regelgeving hun ruime terras niet ten volle benutten. Daar komt dit weekend verandering in, het krappe winterterras wordt ingeruild voor het gezellige zomerterras. Alle tafels en stoelen mogen dan weer in gebruik genomen.

Uitbreiding
Ook heeft men uitbreidingsplannen, die men nog deze zomer wil realiseren. De ijsvitrine wordt groter, maar liefst 25% langer. De grotere vitrine geeft ruimte voor meer smaken ijs. Daarnaast gaat men een soort drive-through realiseren, een nieuwe service voor klanten die de auto niet uit willen of kunnen. Een bekend fenomeen in de USA, maar uniek in Nederland.

Drive-through
"We willen al onze klanten nog beter van dienst zijn, lopend, fietsend of met de auto. We moeten blijven innoveren", meent Ed van Baar, de ijsmeester van Di Fiorentina die recent meedeed aan de Europese kampioenschappen met yoghurtijs. Zijn compagnon Bart Barnhoorn vult aan: "Dat is toch heerlijk, vanuit de auto bestellen en lekker genieten van vers gedraaid ijs."

Plannen ter inzage
Om de drive-through te realiseren zullen de nog maar pas aangelegde parkeerplaatsen worden opgeofferd. De gemeentelijke instanties hebben uitgesproken zich positief op te stellen en de vergunningsaanvraag is inmiddels in behandeling genomen. De uitbreidingsplannen en tekeningen zijn vanaf aanstaande zondag in te zien door omwonenden en geïnteresseerden bij de ijssalon.

Hulp gezocht
De uitbreidingen hebben wel wat voeten in de aarde, ondermeer is men naarstig op zoek naar extra handjes voor de avonduren. "Jongeren die van ijs houden en graag hun handen uit de mouwen steken, worden aangemoedigd om zondag ook even langs te komen", aldus de twee Heilooër ondernemers.

Update: de drive-through was natuurlijk een 1 april grap!

Donderdag 29 maart 2012 − bron: Di Fiorentina

2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2015-12-19 Jarige Sonja krijgt stortvloed aan verjaardagswensen na supermarktbriefje
2015-10-29 Geen straf voor Di Fiorentina
2015-10-05 Heiloose ijssalon riskeert boete door spontaan optreden
2015-08-29 Renee zwemt voor ALS
2014-06-26 Teatro Pavana bij Italiaanse ijssalon
2014-06-12 IJs leidt tot parkeerproblemen
2014-05-22 Lokale munt is gelanceerd
2014-05-16 Eerste Tippies voor ijs

Meer nieuws met ijssalon difiorentina


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
Bron: Ronald Sunnotel
bron: Ronald Sunnotel
Bron: Ben van Balen
bron: Ben van Balen