Nieuws

Geen doping in paardenaffaire

ARCHIEF: Woensdag 18 april 2012 ALKMAAR - Drie verdachten in de vijf jaar oude kwestie rond "paardendoping" zijn veroordeeld tot lichte straffen, meldt het Noordhollands Dagblad. Er blijkt geen sprake van doping.

Er leek een grote paardendopingaffaire aan het licht te zijn gekomen, maar met de veroordelingen die er nu liggen, is er geen sprake van. Het ging niet om het bezit en het toedienen van doping maar om niet-geregistreerde geneesmiddelen.

Geen doping
De middelen zijn Flucort en Propantheline. "Flucort is een ontstekingsremmer en Propantheline is een middel tegen kramp. Beide zijn niet prestatieverhogend", weet de krant. Een 49-jarige dierenarts uit Heiloo heeft een boete van 500 euro opgelegd gekregen.

Vanwege de lange tijd die het OM nodig heeft gehad de zaak voor de rechter te brengen, heeft de rechter de boete gematigd. Ook heeft de man de feiten toegegeven en spijt betuigd. Hij werkt bovendien niet meer met paarden, maar met gezelschapsdieren die hij zonder geneesmiddelen behandelt.

Veroordelingen
Een 41-jarige voormalige paardenstaleigenaar uit Callantsoog is veroordeeld tot 44 dagen cel. Een 52-jarige medeverdachte uit Alkmaar is veroordeeld tot 25 dagen cel. Zijn 50-jarige vriendin is vrijgesproken, wegens niet-ontvankelijkheid van het OM.

Afgetapt
De dierenarts is blij dat hij is vrijgesproken van doping en dat er een punt achter de zaak is gezet. "We zijn ongewild en onterecht meegenomen in een beerput wat al meer dan vijf jaar duurt. Acht maanden aftappen, geheime camera installatie in renstallen, zich als klant voordoen in de praktijk heeft totaal geen doping opgeleverd", meldt een woordvoerder.

Woensdag 18 april 2012 − bron: Noordholands Dagblad

2023-07-20 Gulle gevers redden eeuwenoude lindeboom Heiloo van de ondergang
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-06 Doortastend optreden van buurmannen: oplichting voorkomen!
2022-05-24 De ’ja-ja sticker’ komt er aan in Heiloo, voor volgend jaar
2022-05-07 Wachten bij de ingang, voor de beveiling, voor eten en drinken: de giechelmeiden tolereren alles.
2020-09-13 Zwerfhond of kat gewond?
2020-06-10 Ballonnen oplaten tijdens een feestje?
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-02-19 Zorgen om tamme vossen: "Je hoeft de natuur niet te helpen, die redt zichzelf wel"

Meer nieuws met dierenarts paard


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling