Nieuws

Nieuwe formule voor Nachttocht

ARCHIEF: Vrijdag 20 april 2012 HEILOO - Er zijn vele pelgrimsroutes in de wereld, zoals de route naar Santiago de Compostello. Tijdens hemelvaart gaan al 20 jaar lang jongeren vanuit heel Noord-Holland op pelgrimstocht naar het Heiligdom in Heiloo.

En, waar loop jij dit jaar voor? Dat is het thema van het nieuwe concept van de 20e Nachttocht naar Heiloo op 16-17 mei 2012. Iedereen van 14 tot 30 jaar kan deze uitdaging aangaan. "Want een uitdaging is het zeker, om 's nachts 20 km te lopen, de zon zien opkomen en niet te slapen", weet de organisatie.

Nieuwe formule
Dit jaar is er nog een extra doel gekoppeld aan de Nachttocht, want je kan je inzetten voor een goed doel. "Dit doel kan bijvoorbeeld een diaconieproject zijn in de buurt, een missie project dat je aanspreekt, of een sponsoring voor je eigen Wereldjongerendagen reis om je geloof te verdiepen."

Sponsors
De Nachttocht lopen voor een goed doel betekent dat je vooraf (samen) een doel uitkiest. Zo kun je alleen of met je jongerengroep een leuk bedrag bij elkaar krijgen voor een goed doel. Hiervoor ga je op zoek naar sponsors om jou te steunen in de Nachttocht. Je kunt bijvoorbeeld aan je familie, vrienden, klasgenoten, parochianen en iedereen die je kent vragen of ze jou willen sponsoren voor een bepaald bedrag.

Junior Nachttocht
Speciaal voor vormselgroepen, en tieners in die leeftijd 11-14 jaar, is er dit jaar een korte Nachttocht met een vertrektijd vanaf 06.00 uur. Deze nieuwe dauwtrap-actie laat je door de prachtige velden lopen rond Egmond en Heiloo naar het putje, waar je de andere Nachttocht groep zal ontmoeten. "Een leuke en ludieke mogelijkheid om met je vormselgroep op pad te gaan."

Meedoen
Er zijn dit jaar vijf startplaatsen: Assendelft, Beverwijk, Catrijp, Egmond en Heerhugowaard. Aanmelden en sponsorlijsten downloaden gaat eenvoudig via de website. Als je in de vroege morgen in het Heiligdom OLV ter Nood in Heiloo aankomt ontvang je een bewijs dat jij de Nachttocht hebt volbracht.

Vrijdag 20 april 2012 − bron: Nachttocht Heiloo

2022-10-05 Het wonder van het ’Putje’van Heiloo.
2022-06-17 Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar
2022-03-16 Veertien Oekraïeners beleven hun eerste nacht op het bedevaartsoord in Heiloo.
2021-07-12 Mijn pelgrimstocht werd er een vol ontberingen | column
2020-03-16 Bisschop bidt op bedevaartsoord voor bescherming tegen Corona-virus
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-04 Vermiste Fiona zat al maandenlang in Frans klooster
2015-11-17 Onderweg: Wroeten in de aarde
2015-05-31 Fietspelgrimage naar Putje in bandenspoor van voorvaderen

Meer nieuws met nachttocht bedevaart pelgrim


Bron: Heilloze Weg
bron: Heilloze Weg
Bron: Licht Op Legenden
bron: Licht Op Legenden
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online