Nieuws

Lintjesregen: drie onderscheidingen in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 27 april 2012 HEILOO - Drie dorpsgenoten hebben vandaag lintjes ontvangen: de heren Wim van Dusseldorp, Mindert Drenth en Cor van Osch werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Hans Romeyn heeft vanmorgen de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt tijdens de Algemene Gelegenheid 2012 in de Witte Kerk.

Sociaal betrokken
Cor van Osch werd in 1999 vrijwilliger voor Preventief Huisbezoek van de Stichting Welzijn Heiloo, en bleef daar actief. Daarnaast blijft hij altijd klaar staan voor zijn dorpsgenoten. Zodra hij hoort dat iemand ergens behoefte aan heeft, al is het maar aan een praatje, gaat hij erop af. Niet één keer, maar iedere keer weer.

In januari is hij 75 geworden en wordt het tijd om te stoppen met zijn vrijwilligerswerk voor de stichting Welzijn Heiloo. Niet omdat hij dat zo graag wil, maar omdat hij nu tot de doelgroep gaat behoren waarvoor hij zelf werkt. Van Osch is benoemd tot Lid in de  Orde van Oranje Nassau

Bestuurlijk verantwoordelijk
Mindert Drenth is medeoprichter, en is nog steeds bestuurslid, van de landelijke organisatie Shanty Nederland. Hier zijn al 100 koren bij aangesloten. Hij werkte in de jaren '90 als vrijwilliger voor de buurtbus in Heiloo. Daarnaast was hij in die tijd vrijwilliger op de museumstoomtrein Hoorn-Medemblik. Hij is al sinds 1955 actief voor de Scouting. Hij klom daar op van Welpenleider tot Districtsleider Noorderkwartier.

Tenslotte organiseerde hij al in de jaren '70 de lampionnenoptocht op 8 oktober in Alkmaar. Hij is zelfs erelid van de 8-Octobervereniging Alkmaar en van de Alkmaarsche Roei- en zeilvereniging.  Hij heeft altijd een grote mate van bestuurlijke verantwoordelijkheid getoond. Drenth is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Altijd bezig
Wim van Dusseldorp gaat op mooie zondagen met een rolstoelafhankelijke bewoner van verzorgingstehuis 'De Loet' wandelen. Op maandagen ruimt hij de rommel van het afgelopen weekeinde op in het gemeentebosje rondom Het Beestenboetje. Op woensdagochtend speelt hij urenlang piano voor de bewoners van De Amberhof, een verpleeghuis voor dementerenden.

Hij helpt de Wereldwinkel Heiloo, onderhoudt tuinen van inwoners van Heiloo via de Stichting Graag Gedaan, en is actief in de Boswerkgroep van Natuurmonumenten die het Heilooërbos onderhoudt. Hij is 80 jaar, zet zich al ruim 30 jaar in als vrijwilliger en is nog niet van plan om te stoppen. Van Dusseldorp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vrijdag 27 april 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2024-04-29 Zeven Koninklijke onderscheidingen tijdens de lintjesregen
2022-05-03 7 inwoners Heiloo Koninklijk Onderscheiden
2021-05-21 Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Buitink
2021-04-26 Piet en Anneke Nolta verrast door onderscheiding.
2020-11-03 Koninklijke onderscheiding voor Nico Adrichem
2020-07-03 Feestelijke uitreiking lintjes
2020-04-24 Twee koninklijke onderscheidingen
2020-03-31 Kent u iemand die een lintje verdient?
2020-01-29 Marijke van Putten ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Meer nieuws met onderscheiding


Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo