Nieuws

Zomerserie concerten in Witte Kerk

ARCHIEF: Vrijdag 27 april 2012 HEILOO - Ook deze zomer vindt weer een bijzondere serie concerten plaats in de karakteristieke Witte Kerk. Het gebalanceerde programma biedt weer veel moois, met voor ieder oor wat wils.

De Witte Kerk heeft middeleeuwse wortels en wordt tegenwoordig gebruikt voor trouwerijen, concerten, exposities en andere activiteiten. Met name de concerten nemen een belangrijke plaats in het culturele leven in Heiloo, vanwege de eigen sfeer en de voortreffelijke akoestiek.

Weemoed en hartstocht
De serie zomerconcerten begint op vrijdag 6 juli aanstaande met Frans-Russische muziek van Heleen Hulst op viool en Gerard Bouwhuis op piano. "De vermenging van Russische weemoed en hartstocht met het Franse joie de vivre levert sterke en opwindende muziek op", aldus de stichting Cultuurbevordering Witte Kerk.

Familie op viool
Op vrijdag 20 juli speelt het Van Dingstee Kwartet. De leden komen uit één familie, zij spelen bijzonder mooi op beroemde violen. Ze zijn geroemd om hun vloeiend samenspel, hun gedrevenheid en hun temperament. "Het programma is ook heel bijzonder, want de strijkmuziek van Brahms wordt door sommigen, wel het mooiste in haar genre genoemd en de strijkkwartetten van Schubert zijn stuk voor stuk meesterwerken."

Muzikale soap
Op vrijdag 3 augustus brengen Sabine Wüthrich sopraan, Florian Just baritone, Daniël Kramer piano liederen van Hugo Wolf. Het trio selecteert de mooiste liederen uit deze muzikale soapserie op niveau en rijgt die aaneen in een wervelende semiscenische voorstelling. "Het zijn meesterwerken. Daarin draait het allemaal om de liefde, maar het is geen zoete romantiek!"

Overvloed en welbehagen
Op vrijdag 17 augustus worden de prachtige Brahms en Ligeti hoorntrio's gespeeld door Teunis van der Zwart op hoorn, Eva Stegeman op viool en Daniël Kramer op piano. "De titels Overvloed en Welbehagen past heel goed bij het programma dat hier aangeboden wordt: een oorstrelende combinatie van de instrumenten - hoorn-viool en piano, bespeelt door muzikanten van naam en faam."

Mahler's Wenen
Op 31 augustus een boeiend en kleurrijk recital door sopraan Charlotte Riedijk en pianiste Ellen Corver. In dit programma klinken liederen van Haydn, maar ook van Alma Mahler (echtgenote van Gustav Mahler) en van haar compositieleraar Zemlinsky, van huisvriend Alban Berg, en tenslotte, met een uitstapje naar Parijs, van Olivier Messiaen.

Kaarten kosten 12 euro per concert en zijn te bestellen via de website. Jongeren onder 25 jaar betalen een gereduceerd tarief van 10 euro per concert. Een abonnement voor de hele serie zomerconcerten kost 45 euro.

Vrijdag 27 april 2012 − bron: Stichting Cultuurbevordering Witte Kerk

2014-09-14 Nieuwe serie winterconcerten
2014-08-26 Improvisatie in de Witte Kerk
2014-06-04 Zomeravondconcert in de Witte Kerk
2014-05-22 Nooit genoeg van Bach in Witte Kerk
2014-02-27 Giganten in de Witte Kerk
2014-01-01 Nieuwjaarsconcert in de Witte Kerk
2013-12-02 Song Recital van klasse in Witte Kerk
2013-10-05 Barokconcert in de Witte Kerk
2013-09-10 Kinderconcert in de Witte Kerk

Meer nieuws met wittekerk zomerconcert


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Sasja Brouwers
bron: Sasja Brouwers
Bron: Hans Laduc
bron: Hans Laduc