Nieuws

Picknick en theater op Nijenburg

ARCHIEF: Dinsdag 1 mei 2012 HEILOO - Op zaterdag 19 mei aanstaande is er een open tuin op Landgoed Nijenburg. Er mag worden gepicknickt en er zijn optredens in het historische openluchttheater.

Nu de werkzaamheden op het landgoed zijn afgerond, organiseren Vereniging Hendrick de Keyser en Natuurmonumenten een open dag, met medewerking van de Historische Vereniging Oud Heiloo. Verspreid over de dag vinden allerlei leuke activiteiten plaats.

Avonturentocht
Voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 10 jaar oud is er van 10.00 tot 12.00 uur een avonturentocht in het kader van de Wilde Buiten Dagen. Aanmelden is hiervoor verplicht, in verband met een beperkt aantal plaatsen. De kosten zijn 5 euro per kind (leden 3 euro), ouders mogen gratis mee.

Picknicken
Natuurmonumenten organiseert met Dagblad De Telegraaf en HEMA de Nationale Picknickweek in dezelfde week. Daarom kunt u op 19 mei tussen 11.00 en 14.00 uur ook een picknickkleed uitspreiden in de sfeervolle boomgaard naast het huis. Zelf mand en kleed meenemen. De boomgaard is speciaal voor vandaag opengesteld, toegang is gratis.

Rondleidingen door de tuinen
Tijdens de picknickuren worden vanuit de boomgaard korte rondleidingen door de privétuinen rond het huis gegeven. U kunt zich ter plekke aanmelden.

Openluchttheater
In het Engelse werk, het bosvak vlak naast het huis, ligt een klein openluchttheater, de Comédie. Daar speelde zich in vroeger tijden een niet onbelangrijk deel van het sociale leven in Heiloo af, met bijeenkomsten van culturele verenigingen en (toneel)voorstellingen. Het mini-openluchttheatertje raakte verwaarloosd maar Natuurmonumenten heeft het met de renovatie opgeknapt.

Artiesten gezocht
Men wil tijdens de open dag graag optredens in de Comédie en zoekt daarvoor artiesten. "Hierbij een oproep voor een koor of artiest om zich aan te melden om in de middag een gratis optreden te verzorgen! Er is geen elektriciteit beschikbaar." Aanmelden via m.pouw@natuurmonumenten.nl

Uw auto kunt u parkeren langs de Nijenburgerweg. Fietsen mogen aan de hand mee. Voor meer informatie of aanmelden voor de avonturentocht, kijk op de website van Natuurmonumenten op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Dinsdag 1 mei 2012 − bron: Natuurmonumenten

2022-07-19 De zichtbare en onzichtbare verrassingen in het Heilooërbos
2021-08-20 Twee revolvers van een verzetsheld zijn zoek.
2021-04-01 Camera Obscura en Huis Lauernesse, literaire hoogtepunten uit de Kring van Heiloo.
2021-03-16 Getuigen gezocht na beroving
2020-05-02 Auto uit de bocht gevlogen in Heiloo; alcohol in het spel
2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-03-13 De beroemde dichters van de ’Kring van Heiloo’ waren kind aan huis op pastorie en Nijenburg
2019-12-31 Baasjes slaan alarm: mogelijk hond dood na eten van gif in Heilooërbos
2017-12-13 Zagen op Landgoed Nijenburg: pracht en praal en hard werken

Meer nieuws met nijenburg


Bron: Lea van der Zee
bron: Lea van der Zee
Bron: Hendrick de Keyser
bron: Hendrick de Keyser
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer