Nieuws

VVD: gratis compostactie moet beter

ARCHIEF: Zondag 6 mei 2012 HEILOO - Vanaf nu moet de compost die door de Huisvuilcentrale gratis wordt geleverd aan gemeente Heiloo voor iedereen ook daadwerkelijk beschikbaar zijn, vindt VVD Heiloo. Men zal vragen stellen aan het college.

Jaarlijks stelt de HVC Alkmaar aan de aangesloten gemeentes waaronder Heiloo gratis compost ter beschikking. Dit jaar konden inwoners van dinsdag 20 maart tot en met zaterdag 24 maart op de gemeentewerf compost voor eigen gebruik ophalen zolang de voorraad strekt.

Zaterdag
In het verleden vond deze actie alleen doordeweeks plaats maar op aandringen van de VVD Heiloo kan de compost sinds een paar jaar ook op zaterdag worden opgehaald. "Dit om ook doordeweeks werkende mensen in de gelegenheid te stellen van de actie te profiteren zonder daarvoor een vrije dag te moeten nemen. In 2010 bleek in de loop van vrijdag dat de zaterdagklanten niet meer bediend zouden kunnen worden. Toen is daarvoor nageleverd door de HVC zodat iedereen mee kon doen", weet de VVD.

Over en sluiten
In 2011 is dit al minder florissant verlopen, vindt de VVD. "Op zaterdag was reeds rond 10 uur de voorraad compost op en kwamen veel inwoners voor niets naar de werf. Dit jaar kwam al op donderdagmiddag de melding op de gemeentelijke website dat de compost op en de actie voorbij was. Over en sluiten dus voor de mensen die op vrijdag of zaterdag wilden komen dan wel voor niets kwamen omdat je niet verwacht dat een vijfdaagse actie al binnen drie dagen over is."

"Dat de compost in 2011 in de loop van zaterdagochtend mogelijk onverwacht snel op was en dat bijbestellen niet meer is gedaan kunnen we ons nog voor een keer voorstellen. Dat er nu donderdagmiddag al geen compost meer was roept, denken wij, irritatie op. Nog vervelender vinden we het voor de Heiloöers die te laat waren, dat er geen actie is genomen om gewoon bij te bestellen.

Alternatief
Een andere optie vindt de VVD om net als in de gemeente Heerhugowaard na één of twee weken de actie te herhalen om inwoners die op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart te vergeefs kwamen alsnog de kans te bieden. De zaak afdoen met een verklaring zolang de voorraad strekt vindt men onredelijk als binnen drie van de vijf dagen de voorraad al op is. "Mede omdat de historie in Heiloo en de ervaring bij buurgemeente duidelijk maakt dat dit wel goed geregeld kan worden."

Vragen
De VVD gaat daarom artikel 39 vragen stellen aan het college. Via de vragen wil men te weten komen waarom dit fout ging maar vooral bewerkstelligen dat het wel goed geregeld wordt. "Daarbij stellen we als VVD Heiloo voor om de actie sowieso op zaterdag te starten in plaats van dinsdag zodat ook de grote groep doordeweeks werkende inwoners al snel compost kan ophalen."

Zondag 6 mei 2012 − bron: VVD Heiloo

2024-05-28 Geen blanco cheque voor onderzoek naar bestuurlijke toekomst Heiloo.
2024-03-18 Gratis compost scheppen op 23 maart
2023-05-21 Spoorbomen straks niet 20 maar 30 minuten per uur dicht.
2023-03-08 Gratis compost scheppen op 25 maart
2022-11-29 Als de aansluiting op de A90 er is, krijgt Heiloo een knip in de Kanaalweg.
2022-10-06 VVD pleit voor geluidsscherm met zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2022-06-10 Presentatie nieuw collegeprogramma op 13 juni
2022-04-11 ’Buurtbarbecue en betoging makkelijker maken in Heiloo’
2022-03-16 Landelijke Compostdag op dinsdag 29 maart

Meer nieuws met compost gemeentewerf vvd


Bron: Léon Bouwman
bron: Léon Bouwman
Bron: Arjen Vroegop
bron: Arjen Vroegop
Bron: VVDHeiloo
bron: VVDHeiloo
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman