Nieuws

Stationscentrum autoluw voor Sinterklaas

ARCHIEF: Vrijdag 18 mei 2012 HEILOO - Het bezwaar tegen het autoluw maken van het Stationscentrum is ongegrond verklaard door de bezwarencommissie. Vóór de Sinterklaasperiode kan het plan rond zijn.

De gemeente heeft het plan om het stationsgebied autoluw te maken. Om dit plan te kunnen uitvoeren is door het college een verkeersbesluit genomen, dat ter inzage heeft gelegen. Tegen dit besluit zijn afgelopen jaar bezwaren ingediend.

Ongegrond
De handeling hiervan heeft meer tijd gekost dan eerder werd ingeschat. Wethouder Jacob Ouderkerken deelde afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Openbare Ruimte mee dat er een uitspraak is van de bezwarencommissie inzake het Verkeersbesluit Stationsgebied. "Het bezwaar is ongegrond verklaard. Het plan zal hopelijk voor de Sinterklaasperiode 2012 rond zijn", meldt de gemeente. Daarbij maakt men nog wel een voorbehoud van eventuele vervolgbezwaren van de bewoners.

Maatregelen
Het gedeelte voor de Vomar wordt een voetgangersgebied. Dit gedeelte wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer door het gebruik van palen. Het Stationsplein blijft wel bereikbaar voor hulpdiensten. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt het overige stationsgebied alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De bovengrondse parkeerplaatsen worden bestemd voor vergunninghouders. Voor bezoekers betekent dit dat zij voortaan hun auto alleen kunnen parkeren in de parkeergarage of op het parkeerterrein bij De Kreek.

Niveauverschillen
Naast de veiligheid neemt de gemeente ook een aantal maatregelen om het Stationsplein verder te verbeteren. Zo maakt zij bijvoorbeeld een trapleuning bij de opgang van het Stationsplein aan de Heerenweg. Hierdoor kunnen minder validen van een afstand zien dat er een niveauverschil is. Daarnaast komt er een voetgangersoversteekplaats bij de optiek Zonneveld. Met de oversteekplaats komt er een duidelijke looproute waar ook geen niveauverschillen zijn.

Update 19-5: aangevuld met persbericht van de gemeente.

Vrijdag 18 mei 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2023-03-28 Heiloo krijgt een nieuw gemeentehuis.
2023-02-16 Hij is er dan toch: de geldautomaat in het stationscentrum in Heiloo.
2021-02-18 Ondernemers Stationscentrum Heiloo stemmen massaal voor samenwerken - en meebetalen
2019-03-14 Lokaal winkelbezoek neemt toe
2016-06-13 Welk nieuw gebouw in Heiloo is het mooist?
2015-08-05 Bromshop Heiloo stilletjes opengegaan in het Stationscentrum
2015-07-15 De Achteruitkijkpost: 1980, Stationscentrum opgefrist met nieuwe winkel
2015-04-19 'Verdubbeling aantal deelnemers PCC Maalwater Run & Walk'
2015-03-26 'Vrouwvriendelijke parkeergarage'

Meer nieuws met stationscentrum autoluw


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: Bart Houtman
bron: Bart Houtman