Nieuws

PvdA wil nieuw honkbalveld voor Double Stars

ARCHIEF: Maandag 4 juni 2012 HEILOO - Honk- en softbalvereniging Double Stars wil een nieuw honkbalveld maar kreeg geen geld van de gemeente. Vanavond in de gemeenteraad wil PvdA Heiloo 4 ton vrijmaken.

In 2009 is door het bestuur van de honk- en softbalvereniging Double Stars een aanvraag voor het vernieuwen van het honkbalveld en aanverwante voorzieningen ingediend. "Het veld voldoet na ruim 20 jaar qua functionele staat en in technisch/sportieve zin namelijk niet meer aan de spel- en veiligheidseisen", weet de PvdA.

Afgewezen
De gemeente heeft het verzoek van de Double Stars afgewezen. Ook bezwaren op dat besluit werden afgewezen of ongegrond verklaard. Redenen zijn onvoldoende financiële middelen, de kosten staan niet in verhouding tot het geringe aantal inwoners dat daarvan profijt heeft, de huidige trainingscapaciteit is niet aantoonbaar onvoldoende en het huidige veld is nog niet aan renovatie toe.

De PvdA kan zich niet vinden in de afweging. Dat een deel van de leden van de vereniging niet in Heiloo woont, vindt men een onterecht argument. Ook is men van mening dat financiën een onvoldoende argument is op het moment dat een accommodatie door de betreffende nationale Bond wordt afgekeurd.

Zakelijk recht
De PvdA stelt voor om de sportaccommodatie van de honk- en softbalvereniging door middel van een zakelijk recht aan de vereniging over te doen. Dat betekent dat de vereniging vanaf dat moment eigenaar van de accommodatie wordt en de ondergrond in eigendom bij de gemeente blijft.

"In deze constructie wordt de vereniging daarmee zelf verantwoordelijk voor het regulier- en groot onderhoud van het complex", melden de initiatiefnemers. "Voorwaarde daarbij is wel dat de vereniging een eenmalig budget krijgt van € 400.000 zodat de accommodatie weer aan de eisen van de KNBSB voldoet."

Het initiatiefvoorstel wordt vanavond besproken in de vergadering van de gemeenteraad, vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering is openbaar toegankelijk, koffie en thee zijn gratis.

Update: de gemeenteraad heeft tijdens de drukbezochte vergadering besloten dat het college in het najaar met een voorstel moet komen.

Maandag 4 juni 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2016-11-22 Honkbalclub verwoest door lekkage: "We kunnen alle hulp gebruiken"
2016-11-21 Water staat honkbalclub letterlijk aan lippen door lekkage
2016-11-03 Double Stars:’Stap terug en focus op jeugd’
2016-06-19 Double Stars naar laatste plek
2015-09-28 Onderweg: Derde honkman
2015-07-30 Honkbalvereniging bestolen van maaimachines
2015-07-30 Getuigen diefstal bij Double Stars gezocht
2015-07-30 Diefstal grote strop voor honkbalclub: "We hebben helemaal niets meer"
2014-08-22 Burgemeester haalt nat pak

Meer nieuws met honkbal


Bron: Milan #BaseballAPartOfMylife
bron: Milan #BaseballAPartOfMylife
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online