Nieuws

Maaibeleid heeft voor- en nadelen

ARCHIEF: Maandag 9 juli 2012 HEILOO - De gemeente heeft het maaibeleid versoberd, waardoor bijzondere planten in parken en plantsoenen meer kans krijgen. Maar niet iedereen is enthousiast over de wildgroei.

Langs de sloten en vijvers bij Ypenstein bloeien op dit moment bijzondere orchideeën. Omdat de gemeente haar maaibeleid heeft aangepast, hebben deze en andere bijzondere planten meer kans om zich te verspreiden. Op plekken waar orchideeën groeien, maait de gemeente pas in de nazomer of het najaar.

"Heeft u bij u in de buurt ook bijzondere planten gezien? Geef uw waarneming dan door op www.telmee.nl";, meldt de gemeente. "Gemeente Heiloo heeft toegang tot de database waar alle waarnemingen in opgeslagen zijn. Hoe meer bijzondere planten in Heiloo bekend zijn hoe beter we daar rekening mee kunnen houden."

Nadelen
Niet iedereen is blij met het maaibeleid. "Vooral in het Maalwater is het niet alleen gras wat er groeit maar ook enorme bossen met brandnetels. Leuk als je kinderen daar willen spelen. Daarnaast is het ook een paradijs voor allerlei ongedierte zoals teken", vindt iemand op ons forum.

"Buiten dat het lastig is, is het ook gevaarlijk", weet een ander. "Momenteel moet je, om vanaf de Hoogeweg de Vennewatersweg op te kunnen, zowat OP de Vennewatersweg gaan staan omdat het onkruid zo hoog staat." Ook wordt gemeld dat er meer last wordt ondervonden van hooikoorts, en de bankjes niet toegankelijk zijn. Het onkruid komt door de zittingen heen.

Maandag 9 juli 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2024-04-01 Een fijne paaswandeling in de duinen? Trek je laarzen aan!
2023-11-16 Sinterklaas mag van burgemeester Heiloo in gemeentehuis logeren
2023-10-01 Wandelen door een zelf gekocht stukje natuur bij Callantsoog
2023-09-20 Maaien, onderhoud gras en sloten
2023-06-20 Groene ring rond Heiloo, afmaken of niet?
2023-06-09 Maaien, onderhoud gras en sloten
2023-02-28 Maak kans op een gratis advies van energiecoach Peter
2022-11-15 De Peiling: verbod op terrasverwarmers
2022-11-14 College presenteert sluitende begroting 2023

Meer nieuws met maaien natuur


Bron: VVDHeiloo
bron: VVDHeiloo
Bron: Debby Muis
bron: Debby Muis
Bron: Lea van der Zee
bron: Lea van der Zee
Bron: Roland Weyers
bron: Roland Weyers