Nieuws

Maaibeleid heeft voor- en nadelen

ARCHIEF: Maandag 9 juli 2012 HEILOO - De gemeente heeft het maaibeleid versoberd, waardoor bijzondere planten in parken en plantsoenen meer kans krijgen. Maar niet iedereen is enthousiast over de wildgroei.

Langs de sloten en vijvers bij Ypenstein bloeien op dit moment bijzondere orchideeën. Omdat de gemeente haar maaibeleid heeft aangepast, hebben deze en andere bijzondere planten meer kans om zich te verspreiden. Op plekken waar orchideeën groeien, maait de gemeente pas in de nazomer of het najaar.

"Heeft u bij u in de buurt ook bijzondere planten gezien? Geef uw waarneming dan door op www.telmee.nl";, meldt de gemeente. "Gemeente Heiloo heeft toegang tot de database waar alle waarnemingen in opgeslagen zijn. Hoe meer bijzondere planten in Heiloo bekend zijn hoe beter we daar rekening mee kunnen houden."

Nadelen
Niet iedereen is blij met het maaibeleid. "Vooral in het Maalwater is het niet alleen gras wat er groeit maar ook enorme bossen met brandnetels. Leuk als je kinderen daar willen spelen. Daarnaast is het ook een paradijs voor allerlei ongedierte zoals teken", vindt iemand op ons forum.

"Buiten dat het lastig is, is het ook gevaarlijk", weet een ander. "Momenteel moet je, om vanaf de Hoogeweg de Vennewatersweg op te kunnen, zowat OP de Vennewatersweg gaan staan omdat het onkruid zo hoog staat." Ook wordt gemeld dat er meer last wordt ondervonden van hooikoorts, en de bankjes niet toegankelijk zijn. Het onkruid komt door de zittingen heen.

Maandag 9 juli 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2021-09-30 Week van de opvoeding, verhaal uit de praktijk
2021-06-17 Landschap Noord-Holland zoekt PR vrijwilliger
2021-06-16 Oeverzwaluwen en rugstreeppadden op de Boekelermeer
2021-06-06 Zon en windenergie vooral naar Boekelermeer
2021-04-08 De bieb in Heiloo snakt naar heropening.
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2021-03-30 Wandelaars HeilooĆ«rbos willen overgangen open houden
2020-11-16 Peter van Veen: Van Kwartje Koffie tot Motel Heiloo
2020-11-14 Het wordt nog drukker op de Polderbaan: meer vliegtuigen per uur.

Meer nieuws met maaien natuur


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo