Nieuws

Vrienden tegen nieuw zwembad

ARCHIEF: Woensdag 18 juli 2012 HEILOO - Het voorstel voor een nieuw zwembad valt de Stichting Vrienden van het Baafje tegen. Liever knapt men het huidige openluchtzwembad op.

De fracties van PvdA en CDA hebben met hun initiatiefvoorstel voor een nieuwe recreatiezone met campingpark en een nieuw zwembad, heel wat losgemaakt. Er zijn veel voorstanders, maar ook tegenstanders laten van zich horen.

Wat de stichting Vrienden van het Baafje vooral tegenvalt, is dat er een voorstel ligt dat niet gericht is op het benutten van dat wat er al is. "Als er voor miljoenen geïnvesteerd gaat worden in iets nieuws, waarom dan niet een ton dus voor veel minder om het Baafje op te knappen en te laten inspelen op de eisen van deze tijd?"

Wispelturig
Men vindt het getuigen van wispelturigheid om eerst iets af te bouwen en vervolgens opnieuw te doen. "Misschien komen we er over een paar jaar achter dat de verkoop van huizen op het terrein van Klein Varnebroek tegenvalt.. en blijkt het vanwege zijn goede ligging, dichtbij de Zeeweg, vlakbij Het Hoekstuk, opeens zeer geschikt voor recreatie."

Onderzoeksrapport
De voorzitter van de zwembadvrienden vraagt met klem naar het rapport over Het Baafje van bureau Drijver & partners dat onderzoek doet. "Zeker nu andere initiatieven om aandacht vragen en we behoefte hebben aan de resultaten van het onderzoek. Zodat we een voorstel kunnen beoordelen op feiten en niet op suggesties."

Woensdag 18 juli 2012 − bron: Vrienden van het Baafje

2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?

Meer nieuws met zwembad


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens