Nieuws

Timmerdorp fik is afgelast

ARCHIEF: Vrijdag 31 augustus 2012 HEILOO - Het traditionele vreugdevuur ter afsluiting van het Timmerdorp, dat vanavond zou worden aangestoken, is afgelast. De organisatie liet dat vanmiddag na rijp beraad weten.

Het weer werkt niet mee om de fik op een veilige manier te laten plaatsvinden. De organisatie heeft de hele dag het weer in de gaten gehouden en diverse weersvoorspellingen geraadpleegd, maar heeft uiteindelijk moeten besluiten om het vuur af te gelasten.

Herfstweer
Sinds afgelopen dinsdag zijn 600 kinderen in de weer geweest met hout, spijkers en verf om de mooiste hutjes te maken op het evenemententerrein op het Maalwater. Daarbij zijn de nodige spetters gevallen, ook tijdens de opening van de vrijmarkt viel de regen met bakken uit de lucht.

De lêding zei vanmorgen: "De herfst is weer ingetreden. Het gaat gepaard met regen, kou en wind. We houden de hele dag alle weersites in de gaten en besluiten halverwege de dag of het vreugdevuur door kan gaan. Rond drie uur wordt het definitieve besluit genomen."

Teveel wind
Vanmiddag werd duidelijk dat het vuur niet door kon gaan. "Met pijn in ons hart moeten we het vreugdevuur voor vanavond afblazen. Welke weersite we ook raadplegen, geen één biedt ons een positief beeld. Timmerdorp heeft en vergunning, waarin vermeld wordt dat we boven windkracht 3bft geen vuur mogen maken. En het waait harder vanavond om 20.00 uur. We hadden het heel graag anders gewild, maar het mag niet zo zijn."

De lêding noemt het een onverwacht einde van een mooi Timmerdorp. "Jullie zijn kanjers en we hebben genoten van jullie aanwezigheid", bedankt men de kinderen en de vrijwilligers. "We kunnen er weer een jaar tegenaan. Tot volgend jaar!"

Vrijdag 31 augustus 2012 − bron: Timmerdorp Heiloo

2015-08-09 De Achteruitkijkpost: Timmerdorp door de jaren heen
2015-06-27 HeilooĆ«rs urenlang in de rij voor kaartje timmerdorp
2015-03-23 Timmerdorp Heiloo 2015 heeft hout nodig
2014-10-28 Spijkers zoeken op Maalwater
2014-08-15 Fik bij Timmerdorp gaat door
2014-08-13 Timmerdorp deelt hout uit
2014-08-12 Timmerdorp is begonnen [VIDEO]
2014-08-11 Timmerdorp is er klaar voor
2014-08-04 Timmerdorp zoekt laatste spulletjes

Meer nieuws met timmerdorp


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens
Bron: Ronald Sunnotel
bron: Ronald Sunnotel