Nieuws

Gouden Dagen voor ouderen in Heiloo

ARCHIEF: Maandag 3 september 2012 HEILOO - Viva Zorggroep en Stichting Welzijn willen Gouden Dagen introduceren in de gemeente Heiloo: het vervullen van kleine wensen van een groep kwetsbare ouderen.

Veel ouderen komen nog maar weinig buiten de deur, vanwege fysieke beperkingen, geldgebrek of het ontbreken van een sociaal netwerk. Tegelijkertijd staan de budgetten van WMO en AWBZ zwaar onder druk: er is simpelweg steeds minder geld voor leuke dingen.

Groot verschil
Gouden Dagen wil kleine wensen van ouderen vervullen. Een uurtje schaken, een etentje, muziekles, een wekelijkse wandeling, samen naar opera luisteren of een wandeling door de stad: er is vaak maar weinig nodig om een groot verschil te maken, bijvoorbeeld een muziek- of theatervoorstelling.

Het project draait al succesvol in een aantal gemeenten en daar kijkt men de kunst af. De doelen zijn onder andere het verhogen van het welzijn van ouderen, het werven van vrijwilligers en het betrekken van ondernemers. Financiële steun komt van de vermogensfondsen Stichting Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor en Fonds Sluyterman van Loo.

Wensen indienen
Met een wenskaart kunnen ouderen, hun familie, vrienden en bekenden, wensen aanvragen. Gouden dagen zal trachten deze wensen te realiseren, te beginnen tijdens de Dag van de Ouderen op 5 oktober aanstaande. De wenskaarten zijn op te halen bij ouderencentrum Het Trefpunt of bij het vrijwilligersinformatiepunt in de bibliotheek.

Maandag 3 september 2012 − bron: Vrijwilligers Informatie Punt

2022-12-03 Heibel in de bejaardensoos van Heiloo
2022-07-11 Zorgrobots heilige graal voor werkdruk en personeelstekorten?
2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2022-03-17 Misschien verandert er toch nog iets in Heiloo.
2022-02-10 Een website om afspraakjes te maken in de buurt: een wandeling, even sporten.
2021-12-22 Woonafspraken met huurders en Kennemer Wonen
2021-05-21 Vacature Bestuurder Adviesraad Sociaal Domein
2021-04-13 De Burger- en Ondernemerspeiling
2020-10-14 Nieuwe reeks meet-ups moeten mantelzorg beter bespreekbaar maken

Meer nieuws met goudendagen ouderen welzijn


Bron: Monique Hogenstijn
bron: Monique Hogenstijn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Van Hollant
bron: Van Hollant
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn