Nieuws

Preek van de leek in Witte Kerk

ARCHIEF: Dinsdag 4 september 2012 HEILOO - De preek van de leek is een experiment van de Willibrordusparochie. In de Witte Kerk zullen drie lokaal bekende predikanten hun inspiratie in het leven delen.

Het fenomeen preek van de leek kan op verschillende manieren worden uitgelegd. "In onze opzet is het geen reguliere kerkdienst. Ook is het niet de bedoeling een alternatieve kerkdienst te houden. Het is wèl een experiment op de grens van traditie en de dingen van deze tijd", legt de parochie uit.

Inspiratie
Men noemt het een verbintenis tussen kerk en cultuur. "Hiervoor wordt een podium geboden aan mensen, die bereid zijn hun inspiratie in het leven met ons te delen. Welke levensvisie ligt ten grondslag aan hun handelen? Wie of wat is de bron waaruit zij putten?"

De parochie heeft drie bekende mensen in Heiloo bereid gevonden de handschoen op te pakken. De predikant kiest zelf het onderwerp, waarover hij de toehoorders die middag wil onderhouden. Na de preek is er onder het genot van een drankje gelegenheid om na te praten over de preek met de spreker en andere aanwezigen.

Leken
Voor deze middagen heeft men als eerste de burgemeester van Heiloo, de heer Hans Romeijn uitgenodigd. De tweede middag komt de heer Ugur Pekdemir, directeur van de Rabobank Noord-Kennemerland aan het woord. De laatste spreker in deze serie is de heer Jan Ranzijn, oprichter van Ranzijn tuin en dier.

De preken zijn op de zondagen 30 september, 18 november en 9 december van dit jaar en vinden plaats in de Witte Kerk, aanvang om 16.00 uur. De toegang is gratis, er wordt wel gecollecteerd bij de uitgang.

Dinsdag 4 september 2012 − bron: Willibrordusparochie

2023-09-28 Heiloo weigert nieuw geld voor de BUCH.
2022-07-13 College ondersteunt gezamenlijke promotie Cultuurpodia Heiloo
2022-05-03 Inloopspreekuur start weer in mei!
2022-04-11 Koningsdag - Vrijmarkt
2021-11-11 Het Sociaal Team werkt voorlopig alleen op afspraak
2021-03-09 Bouwen in Heiloo: een onmogelijke puzzel, vinden ook de inwoners
2021-03-05 Omgevingsvisie: Heiloo in 2040
2020-12-11 Inloopspreekuur Geldzaken belangrijk bij geldzorgen
2020-10-14 Nieuwe reeks meet-ups moeten mantelzorg beter bespreekbaar maken

Meer nieuws met preek parochie


Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Frank Brandsen
bron: Frank Brandsen
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Uitkijkpost
bron: Uitkijkpost