Nieuws

Boekelermeer warmer door huisvuil

ARCHIEF: Woensdag 19 september 2012 HEILOO - Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo wordt aangesloten op het HVC warmtetracé, de restantwarmte van de huisvuilcentrale in Alkmaar.

De gemeente richt het bedrijventerrein op vele gebieden duurzaam in: de beeldkwaliteit, de bebouwingsdichtheid, de waterhuishouding en de groenstructuur. Door de aansluiting op het meerwarmtetracé maakt men extra stap in de verdere verduurzaming van het bedrijventerrein.

Duurzame innovatie
Warmte van HVC voor kantoor- en bedrijfsgebouwen en voor bedrijfsprocessen, is een innovatieve, duurzame en efficiënte oplossing voor ondernemingen en instellingen. Het is betrouwbaar, gemakkelijk, niet duur en duurzaam. Bovendien is collectieve warmte van HVC veel schoner en groener. Het scheelt liefst 75% aan CO2-uitstoot.

Wethouder Désirée Schmalschläger: "Duurzaamheid zit voor mij in innovatie en is geen kommer en kwel. Dit heeft HVC met het aansluiten op het warmtetracé dan ook bewezen. De ondernemers op ons duurzame bedrijventerrein leveren vanaf vandaag een mooie bijdrage aan een verminderde CO2-uitstoot zonder dat zij daarvoor concessies hoeven te doen in hun bedrijfsvoering."

In gebruik
Schmalschläger neemt het warmtetracé vrijdag 21 september aanstaande officieel in gebruik en vertelt haar visie op duurzaam ondernemen. Ook HVC-directeur Dion van Steensel zal daarbij een toespraak houden. Na de officiële opening heffen ondernemers het glas.

Woensdag 19 september 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2021-06-16 Oeverzwaluwen en rugstreeppadden op de Boekelermeer
2021-06-06 Zon en windenergie vooral naar Boekelermeer
2021-02-23 Vooraankondiging inkoopactie zonnepanelen gemeente Heiloo
2021-01-18 Regionale Energie Strategie krijgt vorm
2020-11-16 Kaptein gaat voor duurzaam ondernemen
2020-11-06 Laat u informeren over de inkoopactie woningisolatie
2020-08-04 Nieuwe vuilniswagens in gebruik genomen
2020-04-19 De keuze voor Heiloo: Zonnepanelen, windenergie of beide?

Meer nieuws met duurzaam vuilnis boekelermeer


Bron: Marco Glebbeek
bron: Marco Glebbeek
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: Marco Glebbeek
bron: Marco Glebbeek