Nieuws

Aanpassing Stationscentrum opnieuw bekijken

ARCHIEF: Maandag 24 september 2012 HEILOO - De gemeente Heiloo gaat de aanpassingen aan het stationgebied die dit najaar gepland waren, voorlopig nog niet uitvoeren.

De gemeente wilde het Stationscentrum nog dit jaar autoluw maken. De aanpassingen waren bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten, maar stuitten op verzet bij de winkeliers in het gebied. Zij vrezen door de aanpassingen een omzetderving.

De winkeliersvereniging heeft onderzoek laten uitvoeren en een rapport met aanbevelingen aan de gemeente Heiloo overhandigd. Dit wordt meegenomen in de heroverweging welke aanpassingen nodig zijn om het gebied veiliger te maken zonder dat de winkeliers hiervan teveel hinder in hun bedrijfsvoering ervaren.

Spagaat
Wethouder Jacob Ouderkerken zegt dat de gemeente in de spagaat staat: "De gebruikers van het gebied geven aan dat zij de verkeersveiligheid, met name het gedeelte voor de Vomar, niet goed genoeg vinden. Om dit aan te passen willen wij de bovengrondse parkeerplekken voor vergunninghouders maken en het gebied alleen nog toegankelijk maken voor bestemmingsverkeer."

"Ondernemers geven aan dat zij hierdoor omzet mis gaan lopen. Natuurlijk wil de gemeente, zeker in deze toch al moeizame economische tijd, ook de ondernemers in het dorp steunen. Voor ons nu de uitdaging om een oplossing te zoeken waarvan wij het idee hebben dat beide wensen tot hun recht komen."

Men streeft er naar om voor het einde van dit jaar nog een besluit hierover te nemen. De eventuele uitvoering zal dan pas volgend jaar plaatsvinden.

Maandag 24 september 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2024-04-25 Er zijn plannen voor NS-station Heiloo.
2023-03-28 Heiloo krijgt een nieuw gemeentehuis.
2023-02-16 Hij is er dan toch: de geldautomaat in het stationscentrum in Heiloo.
2021-02-18 Ondernemers Stationscentrum Heiloo stemmen massaal voor samenwerken - en meebetalen
2019-03-14 Lokaal winkelbezoek neemt toe
2016-06-13 Welk nieuw gebouw in Heiloo is het mooist?
2015-08-05 Bromshop Heiloo stilletjes opengegaan in het Stationscentrum
2015-07-15 De Achteruitkijkpost: 1980, Stationscentrum opgefrist met nieuwe winkel
2015-04-19 'Verdubbeling aantal deelnemers PCC Maalwater Run & Walk'

Meer nieuws met stationscentrum


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: Bart Houtman
bron: Bart Houtman