Nieuws

Bouw nieuwe wijk Zuiderloo van start

ARCHIEF: Zaterdag 6 oktober 2012 HEILOO - Afgelopen donderdag 4 oktober is onder toeziend oog van ruim honderd genodigden een doorkijk naar het nieuwe Zuiderloo onthuld. Hiermee is de start van de bouw een feit.

De start stond in het teken Van oud naar nieuw. Theatergezelschap Justerland liet zien hoe de mensen vroeger op die plek woonden. Wethouder Désirée Schmalschläger van de gemeente Heiloo en de heren Peter van Oeveren, ontwikkelingsmanager Bouwfonds en Dick Tromp, directeur-bestuurder Kennemer Wonen, onthulden samen een spandoek met een impressie van het  nieuwe Zuiderloo.

Nieuw Zuiderloo
De nieuwe woonwijk met 600 woningen wordt in fases gebouwd. In de eerste fase verkoopt de gemeente Heiloo vrije kavels en bouwt Kennemer Wonen 71 sociale huurwoningen: 39 eengezinswoningen en 32 appartementen.Bouwfonds Ontwikkeling realiseert vrije sector koopwoningen. Als alles volgens de planning verloopt, worden de woningen van de eerste fase in het najaar van 2013 opgeleverd.

Veel aandacht voor duurzaamheid
Duurzaamheid is één van de uitgangspunten van de nieuwe woonwijk Zuiderloo. Daarom hebben Kennemer Wonen, Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente Heiloo met elkaar afgesproken dat de wijk voldoet aan de vijf duurzaamheidsaspecten: energie, milieu, gezondheid, gebruikerskwaliteit en toekomstwaarde. Zo worden bijvoorbeeld de woningen op de zon gesitueerd voor het verlagen van het energieverbruik en worden er duurzame materialen gebruikt.

Oud Zuiderloo
Uit archeologisch onderzoek komt naar voren dat Zuiderloo door de eeuwen heen een geliefde woonplek is. Wij weten hoe de mensen leefden, doordat archeologen sporen hebben gevonden van ca. 500 jaar voor Christus die aantonen dat hier destijds mensen woonden. Het is dan ook bijzonder dat we hier straks weer kunnen gaan wonen en leven.

Zaterdag 6 oktober 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2020-10-12 Interview Zandzoom l Alwin Snijders BPD
2020-09-01 Zuiderloo verrijst wijkje voor wijkje uit het zand.
2020-08-31 Baduhenna onthult de ondergrondse geheimen van Zuiderloo
2020-07-31 Heiloo mag 1.300 woningen bouwen door stikstofverrekening
2020-05-29 Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt
2020-04-15 In Heiloo wordt volop doorgebouwd: 150 huizen op stapel in Zuiderloo
2020-03-06 Coalitiepartijen Heiloo: ’Chaos dreigde voor nieuwbouw in wijk Zandzoom’
2020-02-17 Bouw in nieuwbouwwijk Zuiderloo Heiloo wacht niet op de rugstreeppad
2020-01-29 Samenwerken aan nieuwbouw, investeringen, duurzaamheid

Meer nieuws met zuiderloo nieuwbouw


Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling
Bron: JS @Heiloo 🇳🇱
bron: JS @Heiloo 🇳🇱
Bron: JS @Heiloo 🇳🇱
bron: JS @Heiloo 🇳🇱
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling