Nieuws

Poging tot overval in Het Hoekstuk

ARCHIEF: Dinsdag 9 oktober 2012 HEILOO - In verband met een poging tot overval op de dierenspeciaalzaal in Het Hoekstuk is een burgernetactie gestart, de vermoedelijke daders zijn gepakt.

Dinsdagavond 9 oktober rond 18.00 uur startte de politie een actie via Burgernet in verband met een poging tot overval in of nabij winkelcentrum Het Hoekstuk. De politie vroeg om uit te kijken naar een grijze personenauto, van het merk Daihatsu type Valera. Men benadrukte daarbij niet zelf actie te ondernemen maar de politie te bellen.

Even later kwam het verlossende bericht en werd gemeld dat de politie het voertuig met inzittenden had aangetroffen. Wijkagent Martijn Bijl meldde dat vier verdachten in Heerhugowaard waren aangehouden. Ze hadden een boksbeugel bij zich en drie van hen zijn bekend bij de politie in Heerhugowaard.

 

Politiebericht woensdag 10 oktober
Op dinsdagavond hield de politie vier mannen aan in de leeftijd van 19 tot 24 jaar oud en afkomstig uit Heerhugowaard, op verdenking van een poging tot een overval op een dierenspeciaalzaak in het Hoekstuk in Heiloo.

In de winkel was een winkelmedewerkster aanwezig. Zij was bezig met voorbereidingen te treffen om dicht te gaan toen er op de achterdeur werd geklopt. Er vanuit gaande dat het een bekende was die haar op kwam halen, deed zij de deur open. Bij de achterdeur stonden twee mannen die gemaskerd waren. Even verderop stond een derde man. Zij probeerde het winkelmagazijn binnen te komen. De medewerkster begon echter te schreeuwen en wist op een bepaald moment de achterdeur dicht te trekken. Hierop gingen de overvallers er vandoor.

Een getuige had gezien dat de verdachten in een groene personenauto stapten en wegreden. De auto werd later gezien op de Nollenweg in Alkmaar. Even verderop, op de Westtangent in Heerhugowaard, konden de mannen worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In hun auto werd een boksbeugel aangetroffen. De boksbeugel en de auto werden beiden in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

De bestuurder, de 24-jarige verdachte, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 395 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. De man kreeg hiervoor een bekeuring. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Update: politiebericht toegevoegd

Dinsdag 9 oktober 2012 − bron: Burgernet

2021-09-27 Hulp aan ondernemers in de strijd tegen criminaliteit
2021-01-02 Justitie in beroep tegen vrijspraak gewapende woningoverval Heiloo.
2020-09-14 Derde verdachte in cel vanwege gewapende woningoverval
2020-03-26 Tienerverdachten langer in voorarrest
2020-02-24 Verdachten van gewelddadige woningoverval in Heiloo blijven minimaal maand langer in voorarrest
2020-02-04 Bewoner gewond bij woningoverval Heiloo: meerdere daders voortvluchtig
2020-02-04 Getuigen van woningoverval gezocht
2020-01-03 Acht jaar cel voor neerschieten automobilist bij overval op Alkmaarse parkeerplaats
2017-01-27 Bejaarde man vermist

Meer nieuws met overval burgernet


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online