Nieuws

Ypestein wil buurttuin oprichten

ARCHIEF: Woensdag 17 oktober 2012 HEILOO - In de wijk Ypestein is een idee geboren voor een buurttuin, bij voldoende belangstelling wordt komende winter begonnen met het ontwerp.

Het enthousiasme en plezier tijdens een zaai- en plantdag voor kinderen was zo groot, dat initiatiefneemster Dorien Reiche het plan opvatte voor een buurttuin rondom de basisscholen de Meander en de Paulus.

"Een plek waar je je buurtgenoten ontmoet en na het tuinieren wellicht nog een kopje koffie drinkt in wijkgebouw de Ypsalon. Maar vooral een plek om te genieten", laat de wijkvereniging weten.

Samen tuinieren
Het moet een echte buurttuin worden, voor alle (groot)ouders en bewoners die het leuk vinden om samen met kinderen te tuinieren, maar ook voor buurtbewoners die zelf af en toe in de buurttuin willen werken. Een tuin waarin ook (geestelijk) minder validen betrokken zijn.

In september is overleg gestart met de basisscholen de Meander en de Paulus, Wijkvereniging Ypestein, Vereniging Groei en Bloei en de GGZ: "Er zijn allerlei ideeën en wensen voor een bloemenweide, een vlindertuin, fruitbomen en mooie stukjes natuur voor kinderen om in te spelen, te ontdekken en te genieten."

Onderhoud
De buurttuin zou moeten komen op een nu nog door de gemeente Heiloo beheerd stuk grond. "Met als belangrijke voorwaarde dat het dan wel een echte buurttuin moet zijn, voor en door buurtbewoners. En dat er goed gezorgd wordt voor het onderhoud van de buurttuin."

Woensdag 17 oktober 2012 − bron: Wijkvereniging Ypestein

2023-11-15 Verwijderen 20 bomen Ypesteinerlaan vanwege veiligheid
2023-11-01 Heiloo sluit deel Ypesteinerlaan af vanwege de storm.
2023-11-01 Per direct afsluiting deel Ypesteinerlaan
2023-01-19 De belangrijkste rotonde van Heiloo wordt deels tweebaans.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan
2022-08-24 Duurzame showroom 27 augustus bij AH Ypestein
2022-05-04 FinanciĆ«le bijdrage voor vier culturele organisaties
2020-04-21 Twee personen gewond na botsing
2019-09-11 Dochter zwaargewonde fietser Heiloo: "Hij heeft geen seconde naar m'n vader omgekeken"

Meer nieuws met ypestein tuinieren


Bron: Johan
bron: Johan
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling
Bron: Oranjebal Heiloo
bron: Oranjebal Heiloo
Bron: Mark Komin
bron: Mark Komin