Nieuws

Voetbal als motor voor respect

ARCHIEF: Maandag 10 december 2012 HEILOO - Dit weekend stonden HSV en De Foresters stil bij de trieste gebeurtenissen in Almere, waarbij een grensrechter is doodgeschopt.

Raadslid Hessel Hiemstra was aanwezig bij HSV: "Een goede opkomst, discussies aan de tafel en een plenaire terugkoppeling gaven een duidelijk beeld wat er zoal leeft: verschillende concrete suggesties (zoals de ouders beter betrekken bij de het team), maar ook een oproep richting de KNVB om consequenter te straffen."

Hiemstra: "Als ouder, leider van een meidenteam, raadslid en als betrokken burger heb ik het aangehoord. Aan het eind viel dan eindelijk het woord respect. Voetbal is een volkssport, zodat het inderdaad een afspiegeling is van de maatschappij. Het gebrek aan respect laat zich ook zien jegens docenten, (huis)artsen, hulpverleners, politie, medewerkers van de sociale dienst enz. enz."

"Als voetbal dan zo representatief is, dan ligt er toch een enorme kans om juist met het voetbal deze treurige maatschappelijke trend om te draaien? Met voetbal kunnen we laten zien hoe het wel kan en moet! Dit als richting en inspiratie voor ouders, leiders, de clubs, de KNVB, de overheid en alle anderen die op dit gebied kunnen bijdragen", meent Hiemstra.

Extra aandacht
Ook De Foresters stil bij de mishandeling en het overlijden van grensrechter en vrijwilliger Richard Nieuwenhuizen van Buitenboys. Deze tragische gebeurtenis werd aangegrepen om stil te staan bij het (overschrijdend) gedrag rond voetbalwedstrijden. De bijeenkomst werd geleid door Hugo den Hartog en Wim van Gelder van de Technische Commissie.

"Aan de hand van voorbeelden en stellingen werd er gediscussieerd over de wijze waarop we bij De Foresters willen omgaan met grensoverschrijdend gedrag", laat Marc Brunekreef weten. "Het werd een geslaagde bijeenkomst, waarbij de aanwezigen allen hun mening konden delen. Duidelijk is dat het bij De Foresters normaal gesproken heel goed gaat, maar dat we onze ogen niet sluiten voor de uitzonderingen en gemotiveerd zijn om zaken die verbeterd kunnen worden extra aandacht te geven."

Eerder op de dag vond er op intiatief van de leiders van jeugdteam C4 (Meinard Stavenuiter en Matt Tyssen) een bijeenkomst plaats, waarbij er onder andere gekeken werd naar de aansprekende film ‘EN JIJ’ (een film uit 2009 over zinloos geweld) en er voor wie wilde gelegenheid was om iets te zeggen over het thema en de recente gebeurtenissen.

Maandag 10 december 2012 − bron: Diverse

2022-12-30 ’Juichen als Ronaldo’ op het Oliebollentoernooi voor G-zaalvoetballers.
2022-09-05 Dode in Heiloose sloot is 36-jarige inwoner: 'geen misdrijf'
2022-09-05 Dode gevonden in water Heiloo
2022-03-08 AZ-huurling Thomas Ouwejan ster in Duitsland
2021-11-15 Kolping Boys nipt langs tien man van HSV in bekertoernooi
2021-06-14 EK Voetbal mag nog niet op grote schermen
2021-06-04 Lekker bewegen en sporten voor bewoners met een uitkering
2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2020-06-30 Kaartverkoop Zomerspelen gestart!

Meer nieuws met zinloosgeweld voetbal foresters hsv


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn