Nieuws

VVD: Baafje in afgeslankte vorm

ARCHIEF: Vrijdag 1 februari 2013 HEILOO - VVD Heiloo wil het openluchtzwembad absoluut niet kwijt. Het uitgangspunt van de liberalen: Het Baafje blijft maar in tijden van crisis in afgeslankte vorm.

Zwembad Het Baafje is een heet hangijzer in het dorp. "Discussies over wel of niet bij-verwarmen, ´s morgens wel open voor een handjevol zwemmers  of juist dicht, 4 maanden open of 3 maanden open en zo kunnen we nog wel even doorgaan", stelt Ellen Las van Bennekom van VVD Heiloo.

Het plan dat nu voorligt voor een regionaal zwembad met Castricum kan tot nu toe de goedkeuring van de VVD niet krijgen. "A, we schieten er wat kosten betreft niets mee op, sterker nog, het wordt duurder en B, het is een stuk kleiner dan wat we nu hebben."

Geen OZB
Het college wil de onroerendezaakbelasting (OZB) te gaan verhogen om de kosten van het zwembad te dekken. "Gaat dat dan ook gebeuren met de muziekschool? Daar draagt de gemeente namelijk ook een fors bedrag per leerling aan subsidie bij. En gaat dit ook gelden voor de bibliotheek? Of wat te denken van de WMO en de AWBZ. Wat maakt het uit, we verhogen gewoon de OZB", vraagt Las van Bennekom zich af.

Inkrimpen
Zij vraagt zich verder af of de pijn misschien verdeeld moet worden. "Misschien moet er wat weg bij de andere grote subsidievragers om een andere gewaardeerde voorziening in stand te kunnen houden? Als we het Baafje willen houden zullen we moeten inkrimpen om in betere tijden weer uit te kunnen breiden. We zullen de kosten op dit moment zoveel mogelijk moeten beperken."

Vrijdag 1 februari 2013 − bron: VVD Heiloo

2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2021-11-30 Heiloo sneed in de zorg om een miljoen te besparen.
2021-09-07 Het baantjeszwemmen is herontdekt.
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-07-12 30.000ste Bezoeker Timo Smit
2021-05-06 Banenzwemmen weer mogelijk in vernieuwd Baafje
2021-04-17 Abonnement verkoop Baafje gestart
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.

Meer nieuws met baafje bezuiniging


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer