Nieuws

ARCHIEF: Maandag 18 februari 2013 HEILOO - Sinds 2008 is het ook in Heiloo een traditie: de uitvoering van de Matthäus Passion. Oratoriumkoor Heiloo trekt daarmee veel muziekliefhebbers die oorgetuige konden zijn van de kwalitatieve groei van het koor.

Dirigent Paul Waerts is de grote inspirator achter de groeiende prestaties van het koor. “Hij is het die ons steeds weer inspireert met zijn liefde en kennis over deze passiemuziek van Bach”, vertelt voorzitter Harry Marchal van het Oratoriumkoor.

"Zijn enthousiasme straalt ook af op het koor van de kinderen en vooral de grotere rol die zij in de Matthäus krijgen. Ook wijst hij er op dat  de muziek van Bach voor het koor nog veel mogelijkheden in zich heeft om aan te werken en om zich te verdiepen in zowel de achtergronden als de uitvoeringspraktijk."

Nuances
Bij de zesde achtereenvolgende uitvoering van de Matthäus Passion wil het Oratoriumkoor dan ook nog meer nuances aanbrengen en de muziek nog doorzichtiger ten gehore brengen. Dat gebeurt weer met medewerking van het Barokorkest Cappella Maria Barbara. Het orkest, vernoemd naar Bach’s eerste vrouw, gebruikt authentieke instrumenten die het meesterwerk van Bach een specifieke klank geven.

De solisten zijn dit jaar Sinan Vural (Christus), Harry van Berne (Evangelist), Caroline Stam (sopraan), Andrew Hallock (altus), Lior Leibovici (tenor, aria’s) en Frans Kokkelmans (bas, aria’s). En natuurlijk treedt het kinderkoor, het Junioratorium, op.

Kaarten
De Matthäus Passion van het Oratoriumkoor Heiloo is te beluisteren op vrijdag 22 maart, in de Ter Coulsterkerk. Aanvang is 19.30 uur. De toegangsprijs is 25 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Schrijverij en Boekhandel Bruna. Ook via e-mail kaartverkoop@oratoriumkoorheiloo.nl zijn kaarten te bestellen of telefonisch via 5402777 of 5333486.


Dirigent Paul Waerts oefent deze weken intensief met het Oratoriumkoor op de Matthäus Passion.

Maandag 18 februari 2013 − bron: Oratoriumkoor Heiloo

2022-11-15 Messiah in een dag instuderen én uitvoeren.
2021-09-24 Vervangen zendmast in Heiloo is niet nodig, zegt de gemeente.
2021-06-18 Protest tegen nieuwe zendmast in Oosterzij
2020-03-09 Uitvoering Russische Matthäus Passion in Cultuurkoepel Heiloo geschrapt vanwege coronavirus
2020-03-04 Mozart en Haydn zoals het vroeger klonk
2018-06-08 Heilooër Bachelor niet meer met zijn Naddja
2016-03-14 Commercieel koor schrapt generale in Koepel Heiloo
2015-02-10 Prachtige 'La belle Hélène' bij Heilooër Operette Vereniging
2014-09-04 Waterput is raadsel voor archeologen

Meer nieuws met matthaus passion oratoriumkoor bach


Bron: 💙M@rtine🇳🇱
bron: 💙M@rtine🇳🇱
Bron: Rob Dekker
bron: Rob Dekker
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Berry  Zeemensch
bron: Berry Zeemensch