Nieuws

Eerste woningen Zuiderloo bijna klaar

ARCHIEF: Donderdag 28 maart 2013 HEILOO - Gisteren hebben de eerste bewoners van de in aanbouw zijnde wijk Zuiderloo hun nieuwe huis bekeken. Voor de zomer kunnen ze in hun nieuwe woning.

In de woonwijk Zuiderloo worden 600 woningen gebouwd in verschillende bouwstijlen. Een uniek project met ruimte voor leven en wonen in het groen dicht tegen de oude dorpskern aan.

De bouw is een half jaar geleden van start gegaan. De bouw van de 39 eengezinswoningen van Kennemer Wonen verloopt voorspoedig. De rest van de woningen volgt in fasen.

Duurzaam
Duurzaamheid is één van de uitgangspunten van de nieuwe woonwijk Zuiderloo. Directeur Dick Tromp: “Kennemer Wonen staat voor betaalbaarheid & beschikbaarheid en dat laten we zien met de bouw in Zuiderloo. We hebben kritisch gekeken naar de kwaliteit van de woningen. Zo is er geïnvesteerd in maatregelen om de energierekeningen van bewoners te verlagen zodat wonen ook in de toekomst betaalbaar blijft. Een voorbeeld daarvan is dat de eengezinswoningen voorzien zijn van zonnecollectoren die zorgen voor voorverwarming van het warme water.”

Voor de zomer
Aannemer Deurwaarder uit Warmenhuizen bouwt de 39 eengezinswoningen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners voor de zomer van 2013 in hun nieuwe woning. De bewoners reageerden woensdag enthousiast op de woningen. Reacties als: “Super dat het groen om de huizen heen behouden is” en “Gunstig om in zo’n duurzaam huis te mogen wonen” waren uitspraken die terugkwamen.

Aanwinst
Wethouder Désirée Schmalschläger is trots dat de wijk nu echt zichtbaar is en kijkt met plezier uit naar de ontwikkeling van de volgende 275 woningen die nu in de eerste fase staan gepland. “De diversiteit en het dorpse karakter maken dit tot een mooie aanwinst voor Heiloo.”


De eerste, duurzame woningen in Zuiderloo (foto: Kooi Fotografie)

Donderdag 28 maart 2013 − bron: Kennemer Wonen

2020-10-12 Interview Zandzoom l Alwin Snijders BPD
2020-09-01 Zuiderloo verrijst wijkje voor wijkje uit het zand.
2020-08-31 Baduhenna onthult de ondergrondse geheimen van Zuiderloo
2020-07-31 Heiloo mag 1.300 woningen bouwen door stikstofverrekening
2020-05-29 Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt
2020-04-15 In Heiloo wordt volop doorgebouwd: 150 huizen op stapel in Zuiderloo
2020-03-06 Coalitiepartijen Heiloo: ’Chaos dreigde voor nieuwbouw in wijk Zandzoom’
2020-02-17 Bouw in nieuwbouwwijk Zuiderloo Heiloo wacht niet op de rugstreeppad
2020-01-29 Samenwerken aan nieuwbouw, investeringen, duurzaamheid

Meer nieuws met zuiderloo nieuwbouw


Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling
Bron: JS @Heiloo 🇳🇱
bron: JS @Heiloo 🇳🇱
Bron: JS @Heiloo 🇳🇱
bron: JS @Heiloo 🇳🇱
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling