Nieuws

Barber on Tour: Follow your dreams

ARCHIEF: Donderdag 9 mei 2013 HEILOO - Zaterdag 25 mei zal de eerste officiële Barber on Tour show van start gaan in Buk Buk. Twee broers laten zien dat er uitwegen zijn voor jongeren die werkloos zijn.

Twee jonge kappers uit Limmen laten zien dat er uitwegen zijn voor jongeren die werkloos thuis zitten, onder het motto: follow your dreams. De broers Mahmoud en Idris Ahmed Djamil zullen hun leven vanuit de kappersstoel, met veel muziek en korte theatrale overgangen, in vogelvlucht aan het publiek laten zien.

Zoals veel jongeren hingen zij op straat rond als probleemjongeren met een uitzichtloze toekomst. Via het jongerenwerk in Castricum kwamen zij in aanraking met ambitieuze projecten in meerdere buurthuizen, waar zij als vrijwilliger aan mee gewerkt hebben. Binnen het buurthuis zijn zij met hun eigen droom gestart, een eigen sociaal kappersproject.

Sociaal project
Hun doel was om overlastgevende jongeren een knipbeurt te geven en onder het knippen te praten over de problemen waar de jongeren mee zitten. Zij hebben zo zelf verschillende ideeën gevonden om jongeren van de straat te houden, bijvoorbeeld door het bouwen van een studio zodat de jongeren bezig kunnen zijn met muziek maken, hun talent laten zien en hun gevoelens op muziek kunnen uiten.

Barber on tour is ook een project om jongeren van de straat te houden, om ze een leuke en vooral een leerzame avond te bezorgen. Het verhaal van Mahmoud en Idris is waar gebeurd en willen zij op het toneel laten zien. Hun drijfveer is dat als je echt iets wil bereiken in je leven, je het ook echt kunt krijgen, zolang je er zelf maar in gelooft en hard werkt voor de dingen die je wilt bereiken.

Niks is onmogelijk
Barber on Tour bestaat uit een afwisseling van sketches en allerlei muzikale optredens. Bekende namen als rapper Helder, Geoffy G (regga, dancehall, hiphop-music) en special guest NINO zijn de artiesten die zullen optreden. De show begint met een spetterend optreden van dansgroep The Incredible kids.

Elke persoon die aanwezig is zal door Mahmoud en Idris vriendelijk bedankt worden voor hun komst, want deze avond betekent veel voor hen. Zij brengen een stuk verleden over hun turbulente leven op het toneel, zodat iedereen hen beter zal leren kennen en zodat iedereen begrijpt waarom zij dit allemaal doen.

Tickets
Iedereen is welkom, jong en oud. De show op zaterdag 25 mei 2013 start om 21.00 uur en duurt tot middernacht. Daarna is er een afterparty tot 2.00 uur met DJ Mister OX. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bukbuk.nl en kosten online slechts € 5. Aan de deur betaal je € 7,50.

Donderdag 9 mei 2013 − bron: Buk Buk

2023-01-13 Jongeren zoeken knelpunten op fietspaden in Heiloo.
2022-11-14 Bijstandsgezinnen met thuiswonende jongeren niet meer gekort
2022-05-03ʉ۪Baudet maakt de hele politiek belachelijk.
2022-02-08 Nieuwe Gouden Kans-trajecten voor jongeren
2021-12-08 Ben jij de inspirerende begeleider voor de jongerenraad?
2021-11-15 Jongeren steeds vaker geronseld als geldezel
2021-10-14 Officiële start Jongerenraad met launch event
2021-10-07 Inleveractie van messen 12 en 15 oktober 2021
2021-09-17 Helden en heldinnen voordragen voor hun heldenmoed

Meer nieuws met bukbuk jongeren


Bron: CDAfractieheiloo
bron: CDAfractieheiloo
Bron: Boerderij Ter Coulster
bron: Boerderij Ter Coulster
Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman