Nieuws

Verkeersremmers worden verwijderd

ARCHIEF: Donderdag 30 mei 2013 HEILOO - De gemeente heeft besloten de banden te verwijderen die vorige week aangebracht zijn op De Dors, de Ringweg en de Ewisweg.

De banden waren bedoeld om de snelheid op deze wegen af te remmen. Veel inwoners lieten weten dat zij snelheidsremmende maatregelen op deze weg wel waarderen. Maar dat de banden zoals die er nu liggen, niet duidelijk zijn.

"De gemeente ziet in dat de gekozen oplossing de verkeersveiligheid niet verbetert, en verwijdert de banden morgenochtend 31 mei. Daarna wordt volstaan met elektronische borden die weggebruikers wijzen op hun snelheid", meldt de gemeente.

Veilig voor iedereen
Wethouder Jacob Ouderkerken: “Het is belangrijk dat alle weggebruikers veilig van deze weg gebruik kunnen maken. We hadden de verwachting dat dat met de gekozen vorm (banden met reflectoren) zou kunnen. We betreuren het ten zeerste dat het anders uitgepakt heeft. Uiteraard gaan we onderzoeken hoe het zo heeft kunnen gebeuren. Maar voor nu is het belangrijk dat de banden verwijderd worden. We kijken of we ervoor kunnen zorgen dat met andere maatregelen weggebruikers zich bewust worden van hun eigen snelheid.”

Verkeersplan
De wegen in Heiloo-West zijn, zoals afgesproken in het Verkeersplan, aangepakt om de veiligheid voor de weggebruikers te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld de voorrangsituatie op de De Dors, Ringweg en Ewisweg nu overal eenduidig. De volgende stap in het verbeteren van de verkeersveiligheid was het aanbrengen van banden met reflectoren op de weg die de snelheid van automobilisten moet remmen.


Snelheidsremmende maatregelen De Dors, Ringweg en Ewisweg niet naar verwachting.

Donderdag 30 mei 2013 − bron: Gemeente Heiloo

2022-08-07 Dode en meerdere gewonden na verkeersongeval in Sint Pancras
2022-07-29 Treinverkeer Heiloo stilgelegd vanwege zoekactie naar inbreker
2022-07-08 Snoeiwerkzaamheden en rioolinspectie Stationsweg
2022-07-01 Resultaten verkeersonderzoek bekend
2022-06-30 Tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers
2022-06-30 Heiloo vangt 175 asielzoekers op voor Noord-Holland Noord
2022-05-13 Centrum rond Looplein nog fijnere plek om te zijn
2022-05-13 Planning herinrichting Vennewatersweg opnieuw bekijken
2022-05-12 Fietser aangereden door vrachtwagen

Meer nieuws met verkeer veiligheid


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn