Nieuws

Regionaal zwembad krijgt steun van politiek

ARCHIEF: Dinsdag 11 juni 2013 HEILOO - Politieke partijen lijken zich voorzichtig achter de plannen te scharen voor een regionaal zwembad voor Heiloo en Castricum. 

Gisteravond in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken vroegen burgemeester en wethouders in principe in te stemmen met een gezamenlijk zwembad met Castricum als uit het vervolgonderzoek blijkt dat binnen de financiële kaders aan de eisen van de raad wordt voldaan.

Coalitiepartijen D66-GroenLinks, PvdA, CDA en Heiloo-2000 waren niet tegen het voorstel. Dit tot grote verbazing van de VVD bij monde van raadslid Ellen Las van Bennekom. Die stelde dat de standpunten van deze partijen zijn omgeslagen. Zij noemde het regionaal zwembad op voorhand een debacle.

Schertsend
"Het regionaal zwembad wordt ons door de strot geduwd", zei zij en noemde de plannen flut. Wethouder Hero Veger vond de bewoordingen van de liberalen schertsend. Las van Bennekom gaf dezelfde kwalificatie aan de benodigde investering van 7 miljoen in een tijd van ingrijpende bezuinigingen. Zij acht het onmogelijk om met een veel kleiner zwembad bijna evenveel bezoekers te trekken als de Hoornsche Vaart in Alkmaar.

Ook Sportraad Heiloo schaarde zich achter de plannen van een nieuwe regionaal zwembad. De heer Meyes sprak in, noemde het huidige zwembad achterhaald en had het over achterstallig onderhoud. Om de zwemsport te bevorderen vond hij een nieuw bad nodig dat het hele jaar door bruikbaar is. Ook de lokale zwemvereniging De Spetters zou dat willen, men zwemt nu vaak in andere gemeenten.

Raadsvergadering
De commissie kon echter geen eensluidend besluit nemen en dat betekent dat het voorstel terug zal komen in de gemeenteraadsvergadering. Dan kan ook worden besloten om Het Baafje extern te verzelfstandigen, voorlopig van 2014 tot en met 2016, met een maximale bijdrage van de gemeente in de exploitatie van € 197.000,- per jaar.


De commissie vergaderde voor het eerst op locatie, in de bibliotheek.

Dinsdag 11 juni 2013 − bron: Gemeenteraad

2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?

Meer nieuws met zwembad


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens