Nieuws

Koninklijke lunch voor schrijfster

ARCHIEF: Vrijdag 14 juni 2013 HEILOO - Vandaag is onze dorpsgenote Suzanne Buis te gast bij het koninklijke bezoek aan de provincie, samen met 49 andere Noordhollandse kunstenaars, sporters, ondernemers en bijzondere vrijwilligers.

De gasten varen eerst van Enkhuizen naar Stavoren. Daar komen koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan boord na hun bezoek aan de provincie Friesland. Tijdens de terugvaart wordt een lunch gebruikt.

De koning en koningin zullen onderweg de groepjes gasten bezoeken en een praatje maken. In Enkhuizen begint hun rondgang door Noord-Holland langs Hoorn, Zaandam en Haarlem.

Verrassing
Suzanne Buis is zeer vereerd, vertelt ze, dat ze is gevraagd om aanwezig te zijn. "De uitnodiging is een grote verrassing. Ik heb begrepen dat ze bij mij zijn gekomen vanwege de vele feelgood-kinderboeken die ik schrijf voor de Koninklijke Uitgeverij Kluitman uit Alkmaar."

Vele duizenden meisjes lezen de series over Lizzy en Floortje Bellefleur, die voor een groot deel uitkomen in een speciaal dyslexie-vriendelijk lettertype. "Het koninklijk paar heeft veel belangstelling voor lezen, zeker in dit jaar van het voorlezen. Hopelijk lezen ze de prinsesjes ook vaak voor. In ieder geval breng ik wat boeken voor de meisjes mee, zoals het door mij vertaalde ‘Handboek voor prinsessen’."

Goed doel
De organisatie heeft de website van Suzanne uitgebreid bekeken en gezien dat zij de Stichting Dolfinn steunt als schrijver. "Deze stichting uit Heiloo maakt het voor gehandicapte kinderen mogelijk om dolfijntherapie te volgen, met geweldige resultaten. Zo’n goed doel voor gehandicapte kinderen heeft natuurlijk ook hun interesse."

Vanwege het groeiende buikje van haar zes maanden zwangerschap, kostte het Suzanne even wat moeite om een goede outfit te vinden. Gelukkig werd ze daarbij geholpen door de lokale middenstand. "Het was fijn, want voor die passpiegel sloegen de zenuwen om in heel veel zin in een mooie dag! Nu nog hopen dat het iets minder hard gaat waaien. Maar goed, anders levert dat vast ook weer een spannend avontuur op. Dan kan ik daar weer over schrijven", lacht Suzanne.

Volg Suuz
Suzanne Buis zal gedurende de dag zo mogelijk foto’s posten op Facebook en twitter. Als je het leuk vindt om mee te kijken, kun je haar toevoegen aan je netwerk via de buttons op haar website www.suzannebuis.nl


De Koning is gek op voorlezen (foto: Koninklijk Huis)

Vrijdag 14 juni 2013 − bron: Suzanne Buis

2024-04-20 Regelgeving voor evenementen bedreigt Koningsdagvieringen
2023-02-28 Maak kans op een gratis advies van energiecoach Peter
2022-05-04 Financiële bijdrage voor vier culturele organisaties
2022-04-11 Koningsdag - Vrijmarkt
2021-10-14 Officiële start Jongerenraad met launch event
2021-07-09 Nieuwe Heilooër burgemeester Mascha ten Bruggencate aan de slag
2021-07-07 Installatie Mascha ten Bruggencate
2021-06-26 Veteranenplantsoenen geopend in Heiloo en Bergen.
2021-06-15 Eerbetoon aan veteranen in regio.

Meer nieuws met koning schrijfster


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Johan Kraakman
bron: Johan Kraakman
Bron: Paradisebird🌴⚓️ 42 Marines The Pacific 1961-1962
bron: Paradisebird🌴⚓️ 42 Marines The Pacific 1961-1962
Bron: Johan Kraakman
bron: Johan Kraakman