Nieuws

Heyloo Bier introduceert Midzomer Wit

ARCHIEF: Maandag 17 juni 2013 HEILOO - Na twee zwaardere bieren komt brouwerij Heyloo Bier deze week met een bier van 5,5% alcohol dat de dorst goed lest en heel doordrinkbaar is.

Midzomer Wit wordt een bier van hoge gisting en koude lagering, dat zeer geschikt is om in de zomer te drinken. Maar het smaakt ook uitstekend op andere momenten in het jaar.

Voor het recept hebben de Heilooër bierbrouwers Bert Langendam, Theo van Beek en René Boulonois zich laten inspireren door de Duitse Weizen en Kölsch bieren.

"Er wordt onder meer tarwemout gebruikt om het bier wat lichter van kleur en zachter van smaak te maken. En in combinatie met het gebruik van Duitse hop en gist ontstaat een fris bier met een vleugje citrusgeur en een lichtdroge afdronk", weten de brouwers.

Zonnewende
De naam van het bier verwijst naar de langste dag van het jaar, 21 juni. In de voor-christelijke tijd werd na deze zogeheten midzomer of (zomer)zonnewende altijd uitbundig feestgevierd; in sommige andere landen en culturen is dat nog steeds zo.

Het flessenetiket is gebaseerd op een foto van de zonnewende, zoals die te ervaren is op de langste dag van het jaar aan de Westerlaan van het landgoed Nijenburg. De Westerlaan werd zodanig aangelegd dat je op midzomeravond de zon achter de Egmondse duinen zag ondergaan.

Lancering
Zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur wordt met de verkoop van het bier gestart bij Cadeauwinkel de Ontdekking. Bert, René en Theo zullen daarbij ook aanwezig zijn om de ontwikkeling van het Midzomer Wit toe te lichten aan belangstellenden en ook in te gaan op eventuele vragen over de andere twee bieren of Brouwerij Heyloo zelf.


Na het Blond en de Dubbel volgt de Wit (foto: Heyloo Bier)

Maandag 17 juni 2013 − bron: Heyloo Bier

2022-06-17 Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar
2022-05-16 Bierketels, bars, meubilair, kookgerei.
2021-06-23 Kermis, het kan weer! De eerste is begin juli
2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ā€™Sportwedstrijden?
2017-03-02 Proeven van bier en kaas in Cultuurkoepel
2016-06-05 Winnaars NH Bierverkiezing 2016 bekend
2016-04-26 Deze mensen uit jouw gemeente kregen vandaag een lintje
2015-09-18 Nieuw bier: Willibrordus Blond
2015-06-22 Horloges verboden op Hunebedspelen

Meer nieuws met heyloo bier midzomer


Bron: Patricia v. LieshoutšŸŒ±
bron: Patricia v. LieshoutšŸŒ±
Bron: Marcel Plaatsman
bron: Marcel Plaatsman
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Nutwerkāœ
bron: Nutwerkāœ