Nieuws

Sixties herleven op landgoed Nijenburg

ARCHIEF: Dinsdag 13 augustus 2013 HEILOO - Dorpsgenoot Afif Hage geeft op zondag 18 augustus aanstaande een gratis voorstelling in de Comédie op landgoed Nijenburg.

Afif is vanaf zijn prille jeugd is een groot muziekliefhebber. Als jongetje zong hij in het kerkkoor, toen hij op de middelbare school zat genoot hij met name van de muziek van grootheden als Bob Dylan, Jimi Hendrix, Cream, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Who, The Doors en vele anderen.

Hij kreeg in die tijd zijn eerste gitaar, een goedkoop instrument, waar hij de muziek van zijn helden op speelde. Toen hij studeerde, kocht hij een betere gitaar, die hij tot op de dag van vandaag bewaart en liefdevol onderhoudt.

Zijn muzikale verrichtingen vonden veel bijval, want op zijn 17e stond hij voor de keuze tussen een carrière in de muziek of het afmaken van zijn studie. Afif verkoos echter het laatste, maar bleef ondertussen de muziek trouw. Hij speelde inmiddels ook mondharmonica, en werd daar zeer bedreven in.

Hij vindt ontspanning en inspiratie in de natuur, en vooral de energie van bomen is belangrijk voor hem. De verhuizing naar Heiloo zorgde ervoor dat hij regelmatig te vinden is in het Heilooër Bos, waar hij als het ware “oplaadt” door de energie van de vaak eeuwenoude bomen. En thuis is er steeds de muziek. Niet alleen akoestische gitaar, maar ook mondharmonica en zang. En niet alleen de muziek van zijn gitaarhelden van vroeger, maar ook eigen songs.

Het gratis openluchtconcert in de Comedie van Nijenburg is eigenlijk een samenvatting van Afif’s leven en passie, die hij graag met anderen deelt. De voorstelling is gratis. Er zijn 30 zitplaatsen in de Comedie, maar je mag ook je eigen picknickkleed meenemen. Inschrijven via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl of tijdens kantooruren via de ledenservice van Natuurmonumenten, telefoon 035–6559955.

Dinsdag 13 augustus 2013 − bron: Natuurmonumenten

2020-01-21 Heiloose Opposites-rapper Big2 vader geworden
2019-12-31 Baasjes slaan alarm: mogelijk hond dood na eten van gif in Heilooërbos
2019-12-08 100-jarige Big Swing Band Alkmaar eert Amerikaanse orkestleider Glenn Miller
2019-11-26 Jubileumconcert Klezmerband Di Gojim op zo. 8 dec. a.s. om 14:30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo
2019-11-03 Bevrijdingsfestival in mei op De Brink
2019-10-12 Klassieke muziek beluisteren in Castricum
2019-07-15 De Bottels in De Oude Keuken
2019-05-26 Gadjo Orkestra in Cultuurkoepel Heiloo
2019-04-04 May Day voor Theaterbende

Meer nieuws met muziek nijenburg


Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Paul Q. Brussée
bron: Paul Q. Brussée